loader

Główny

Leczenie

Glucometer Akku-Chek Performa, dzielisz wynik na 12%?

Akku-Chek Mobile to innowacyjne urządzenie, które jako jedyne ze wszystkich podobnych urządzeń na świecie może mierzyć poziom cukru we krwi bez użycia płaszczyzny testowej.

Jest to wygodny i kompaktowy glukometr niemieckiego producenta Roche Diabetes Käa GmbH, który od wielu lat produkuje instrumenty do badań nad cukrzycą, które są wysokiej jakości i niezawodne.

Urządzenie ma nowoczesny design, ergonomiczny korpus i niewielką wagę. Dlatego można go z łatwością nosić przy sobie w torebce. Może być stosowany zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Glucometer Akku-Chek Mobile nadaje się również dla osób starszych i niedowidzących, ponieważ ma kontrastowy ekran i duże i wyraźne symbole.

Urządzenie pozwala wydawać codziennie na pomiar cukru we krwi, pomagając diabetykom monitorować własne zdrowie i monitorować dane glukozy w ciele.

Urządzenie do pomiaru poziomu cukru we krwi może zadowolić pacjentów, którzy nie lubią używać pasków testowych i kodują za każdym razem. Zestaw zawiera pięćdziesiąt pól testowych o nietypowym kształcie, które wyglądają jak kaseta zamienna.

Kaseta jest wkładana do glukometru Accu-Chek Mobile i może być używana przez długi czas. Taki system ułatwia życie osobom chorym na cukrzycę, nie wymaga użycia płyty kodującej. Ponadto nie trzeba zmieniać pasków testowych za każdym razem po zakończeniu analizy.

Zalety korzystania z Accu-Chek Mobile

Użytkownicy identyfikują kilka głównych zalet, które posiada glukometr:

  1. Niezwykła nowa technologia pozwala urządzeniu przez długi czas bez zmiany pasków testowych;
  2. Specjalna taśma z pól testowych umożliwia przeprowadzenie do pięćdziesięciu pomiarów;
  3. Jest to wygodny miernik trzy w jednym. W przypadku glukometru uwzględniono nie tylko samo urządzenie, ale także urządzenie do przekłuwania pióra, a także kasetę testową do wykonywania badań krwi na obecność glukozy;
  4. Urządzenie może przesyłać dane badawcze do komputera osobistego bez instalowania jakiegokolwiek oprogramowania;
  5. Wygodny wyświetlacz z jasnymi i jasnymi symbolami pozwala używać urządzenia zarówno dla osób starszych, jak i niedowidzących;
  6. Urządzenie ma przejrzystą kontrolę i wygodne menu w języku rosyjskim;
  7. W celu przetestowania i uzyskania wyników analizy zajmuje to tylko 5 sekund;
  8. Jest to bardzo dokładny instrument, którego wyniki analizy są niemal identyczne ze wskaźnikami. Uzyskane w warunkach laboratoryjnych;
  9. Cena urządzenia jest wystarczająca dla każdego użytkownika.

Parametry techniczne licznika

Akku-Chek Mobile to niewielkie urządzenie, które łączy w sobie kilka funkcji jednocześnie. Urządzenie ma wbudowane urządzenie pen-piercing, które ma bęben na sześć lancetów. W razie potrzeby uchwyt można odłączyć od korpusu.

Pacjent korzystający z kabla micro USB może podłączyć się do komputera, wydrukować otrzymane dane i przedstawić wyniki wizualnie lekarzowi prowadzącemu.

Urządzenie nie wymaga kodowania. Urządzenie pozwala przechowywać ostatnie 2000 pomiarów, wskazując datę i godzinę analizy, a także pozwala ustawić znaczniki wskazujące okres pomiaru - przed lub po jedzeniu. W tym można uzyskać statystyki za tydzień, dwa tygodnie, miesiąc i trzy miesiące.

  • Czas przeprowadzenia badania krwi nie przekracza pięciu sekund;
  • Do analizy wystarczy 0,3 μl krwi, co odpowiada jednej kropli;
  • Urządzenie automatycznie zapamiętuje ostatnie 2000 pomiarów, wskazując czas i datę pobrania krwi;
  • Urządzenie może, jeśli to konieczne, przeprowadzić średnie obliczenie danych na tydzień, dwa tygodnie, miesiąc i trzy miesiące;
  • Pacjent ma okazję świętować. Kiedy dokonywano pomiarów - przed lub po jedzeniu;
  • Na urządzeniu można ustawić przypomnienie, które zasygnalizuje potrzebę analizy po godzinie, połowie, dwóch lub trzech godzinach;
  • Budzik umożliwia skonfigurowanie do siedmiu indywidualnych przypomnień w ciągu dnia;
  • Pacjent może samodzielnie dostosować wymagany zakres pomiarowy. Wraz ze wzrostem lub spadkiem normy urządzenie zasygnalizuje specjalny sygnał;
  • Wymiary urządzenia to 121h63h20 mm z zainstalowanym piórem przekłuwającym. Waga nie większa niż 129 gramów;
  • Jako akumulator używane są dwie baterie AAA 1,5 V, LR03, AM 4 lub Micro.

Takie urządzenie Akku-Chek Mobile pozwala na częste i bezbolesne przeprowadzenie badania krwi. Wydobywanie krwi z palca z niewielką depresją. Jeśli kaseta testowa wygaśnie, glukometr zgłosi to z sygnałem. Oznacza to, że urządzenie należy do kategorii - glukometr bez pasków testowych.

Podobnie pacjent uczy się, że po pewnym czasie ładowanie akumulatora dobiegnie końca. Elementy mocy są zwykle wystarczające do przeprowadzenia 500 pomiarów. Cena urządzeń nie przekracza kosztów urządzeń analogowych tej firmy.

Jak korzystać z licznika

Przed wykonaniem analizy należy dokładnie umyć ręce mydłem, wytrzeć je czystym ręcznikiem i założyć gumowe rękawice. Brudne ręce mogą powodować nieprawidłowe odczyty liczników.

Palec, z którego zostanie pobrane ogrodzenie, należy poddać działaniu roztworu zawierającego alkohol i delikatnie masować, aby poprawić krążenie krwi.

Konieczne jest otwarcie bezpiecznika na liczniku i wykonanie nakłucia na palcu. Następnie urządzenie należy doprowadzić do palca i namoczyć powstałą kroplę krwi.

W żadnym wypadku badanie nie może zostać przeprowadzone, jeśli krew rozprzestrzeni się lub jest rozmazana, to zniekształci analizę do poziomu cukru we krwi. Urządzenie należy przynieść natychmiast po nakłuciu, aby krew nie miała czasu zagęścić.

Po wyświetleniu wyniku testu konieczne jest zamknięcie bezpiecznika.

Instrukcja użytkowania glukometru Accu Chek Active (Accu Chek Active)

Przebieg cukrzycy zależy bezpośrednio od poziomu glukozy we krwi. Nadmierna ilość lub jej niedobór jest niebezpieczny dla osób cierpiących na tę chorobę, ponieważ mogą powodować różne powikłania, w tym ofensywę w śpiączce.

Aby kontrolować glikemię, a także wybrać dalszą taktykę dla pacjenta, wystarczy kupić specjalne urządzenie medyczne - glukometr.

Popularnym modelem u chorych na cukrzycę jest urządzenie Accu Chek Active.

Cechy i zalety licznika

Urządzenie jest wygodne do codziennego monitorowania glikemii.

  • Do pomiaru poziomu glukozy wymagane jest około 2 μl krwi (około 1 kropla). O niewystarczającej ilości badanego materiału urządzenie jest powiadamiane specjalnym sygnałem dźwiękowym, co oznacza potrzebę powtórnego pomiaru po wymianie paska testowego;
  • urządzenie pozwala mierzyć poziom glukozy, który może być w zakresie 0,6-33,3 mmol / l;
  • w opakowaniu z paskami do licznika znajduje się specjalna tabliczka z kodem, która ma identyczny trzycyfrowy numer na etykiecie pudełka. Pomiar wartości cukru na instrumencie nie będzie możliwy, jeśli kodowanie cyfr nie będzie zgodne. Ulepszone modele nie wymagają już kodowania, więc kupując paski testowe, chip aktywacyjny w opakowaniu można bezpiecznie usunąć;
  • urządzenie włącza się automatycznie po zainstalowaniu paska, pod warunkiem, że tabliczka znamionowa z nowego opakowania jest już włożona do glukometru;
  • Glukometr jest wyposażony w wyświetlacz ciekłokrystaliczny mający 96 segmentów;
  • po każdym pomiarze do wyniku możesz dodać notatkę o okolicznościach, które wpłynęły na wartość glukozy, używając specjalnej funkcji. Wystarczające jest, aby wybrać oznakowanie menu do urządzenia są odpowiednie, na przykład, przed / po posiłku lub wyznaczania szczególny przypadek (wysiłkowej nieplanowane przodozgryz);
  • warunki przechowywania temperatury bez baterii wynoszą od -25 do +70 ° C, a przy elemencie mocy od -20 do +50 ° C;
  • Poziom wilgotności dozwolony podczas pracy urządzenia nie powinien przekraczać 85%;
  • Pomiary nie powinny być przeprowadzane w miejscach przekraczających wysokość poziomu morza o więcej niż 4000 metrów.
  • Wbudowana pamięć jest w stanie pomieścić do 500 pomiarów, które mogą być sortowane w celu uzyskania średniego poziomu glukozy ponad tydzień, 14 dni w miesiącu, a jedna czwarta;
  • dane uzyskane w wyniku badań glikemii można przenieść do komputera osobistego przy użyciu specjalnego portu USB. W starszych modelach GC do tego celu instalowany jest tylko port podczerwieni, nie ma złącza USB;
  • wyniki badania po analizie są widoczne na ekranie urządzenia po 5 sekundach;
  • aby wykonać pomiar, nie trzeba naciskać żadnych przycisków na urządzeniu;
  • Nowe modele urządzeń nie wymagają kodowania;
  • ekran jest wyposażony w specjalne podświetlenie, które umożliwia wygodne korzystanie z urządzenia nawet dla osób o obniżonej ostrości wzroku;
  • wskaźnik baterii jest wyświetlany na ekranie, co pozwala nie przegapić czasu jego wymiany;
  • Miernik wyłączy się automatycznie po 30 sekundach, jeśli jest w trybie czuwania;
  • Urządzenie jest wygodne do przenoszenia w torbie dzięki niewielkiej wadze (około 50 g);

Urządzenie jest dość proste w użyciu, dlatego jest z powodzeniem stosowane zarówno przez dorosłych pacjentów, jak i przez dzieci.

Uzupełnij urządzenie

Urządzenie zawiera następujące komponenty:

  1. Sam licznik z jedną baterią.
  2. Urządzenie Accu Chek Softclix służy do przekłuwania palca i odbierania krwi.
  3. 10 lancetów.
  4. 10 pasków testowych.
  5. Futerał wymagany do transportu urządzenia.
  6. Kabel USB.
  7. Karta gwarancyjna.
  8. Instrukcja korzystania z glukometru i urządzenia do przekłuwania palca po rosyjsku.

W przypadku wypełnienia biletu przez sprzedającego ustala się okres gwarancji na 50 lat.

Instrukcje użytkowania

Proces pomiaru stężenia cukru we krwi odbywa się na kilku etapach:

  • przygotowanie do badań;
  • krew;
  • mierzenie wartości cukru.

Zasady przygotowania do badania:

  1. Umyć mydłem i wodą.
  2. Palce należy uprzednio naciągnąć, po masowaniu ruchów.
  3. Przygotuj najpierw pasek pomiarowy do glukometru. Jeśli urządzenie wymaga kodowania, należy sprawdzić zgodność kodu na chipie aktywacyjnym z numerem na opakowaniu paska.
  4. Zainstalować lancet w urządzeniu Accu Chek Softclix, zdejmując zaślepkę pre-ochronną.
  5. Ustaw odpowiednią głębokość wkłucia w Softclix. Dzieci po prostu przewijają regulator do 1 kroku, a dorosły zwykle wymaga głębokości 3 jednostek.

Zasady pobierania krwi:

  1. Palec na ramieniu, z którego zostanie pobrana krew, należy traktować wacikiem nasączonym alkoholem.
  2. Zastosuj Accu Chek Softclix do palca lub płatka ucha i naciśnij przycisk wskazujący zejście.
  3. Konieczne jest lekkie naciśnięcie obszaru w pobliżu nakłucia, aby uzyskać wystarczającą ilość krwi.

Zasady wykonywania analizy:

  1. Ustaw przygotowany pasek testowy na glukometrze.
  2. Dotknij palcem / płatek ucha kroplą krwi do zielonego pola na pasku i poczekaj na wynik. Jeśli nie ma wystarczającej ilości krwi, usłyszysz odpowiednie powiadomienie dźwiękowe.
  3. Zapamiętaj wartość glukozy pojawiającą się na wyświetlaczu.
  4. W razie potrzeby można oznaczyć odebrany wskaźnik.

Należy pamiętać, że wygasłe paski pomiarowe nie nadają się do analizy, ponieważ mogą powodować niewiarygodne wyniki.

Synchronizacja z komputerem i akcesoriami

Urządzenie ma złącze USB, do którego podłączony jest kabel z wtyczką Micro-B. Drugi koniec kabla musi być podłączony do komputera osobistego. Do synchronizacji danych potrzebne jest specjalne oprogramowanie i urządzenie komputerowe, które można uzyskać, kontaktując się z odpowiednim Centrum informacyjnym.

1. Wyświetlacz 2. Przyciski 3. Osłona czujnika optycznego 4. Czujnik optyczny 5. Prowadnica paska testowego 6. Zatrzask pokrywy baterii 7. Port USB 8. Tabliczka znamionowa 9. Komora baterii 10. Tabliczka znamionowa 11. Przewód do pasków testowych 12. Pasek testowy 13. Roztwory sterujące 14. Tabliczka znamionowa 15. Akumulator

W przypadku licznika wymagane jest ciągłe kupowanie takich materiałów eksploatacyjnych, jak paski testowe i lancety.

Ceny za paski do pakowania i lancety:

  • w opakowaniu pasków może wynosić 50 lub 100 sztuk. Koszt waha się od 950 do 1700 rubli, w zależności od ich liczby w pudełku;
  • Lancety są dostępne w ilościach 25 lub 200 sztuk. Ich koszt waha się od 150 do 400 rubli za opakowanie.

Możliwe błędy i problemy

Aby zapewnić prawidłowe działanie miernika, należy go sprawdzić za pomocą roztworu kontrolnego, którym jest czysty glukoza. Można go kupić oddzielnie w każdym sklepie ze sprzętem medycznym.

Sprawdzenie licznika jest konieczne w następujących sytuacjach:

  • użycie nowej paczki pasków testowych;
  • po czyszczeniu urządzenia;
  • gdy odczyty są zniekształcone na urządzeniu.

Aby sprawdzić glukometr na pasku pomiarowym, należy zastosować nie krew, ale roztwór kontrolny o niskim lub wysokim poziomie glukozy. Po wyświetleniu wyniku pomiaru należy go porównać z początkowymi wskaźnikami pokazanymi na beczce z pasków.

Podczas pracy z urządzeniem mogą wystąpić następujące błędy:

  • E5 (z emblematem słońca). W takim przypadku wystarczy wyjąć wyświetlacz z promieni słonecznych. Jeśli nie ma takiego emblematu, urządzenie poddawane jest zwiększonemu wpływowi elektromagnetycznemu;
  • E1. Błąd pojawia się, gdy pasek jest nieprawidłowo włożony;
  • E2. Ten komunikat pojawia się przy niskich wartościach glukozy (poniżej 0,6 mmol / l);
  • H1 - wynik pomiaru był wyższy niż 33 mmol / l;
  • EEE. Błąd wskazuje na nieprawidłowe działanie miernika.

Wymienione błędy występują najczęściej u pacjentów. Jeśli występują inne problemy, przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia.

Opinie użytkowników

Opinie pacjentów, możemy stwierdzić, że urządzenie Accu Chek Mobile jest bardzo wygodny i łatwy w użyciu, ale niektórzy twierdzą, że nieprzemyślane technologia synchronizacji z PC, jak programy brakuje w konfiguracji i konieczność ich szukać w Internecie.

Używam urządzenia przez ponad rok. W porównaniu z poprzednimi urządzeniami ten glukometr zawsze dawał mi prawidłowe wartości glukozy. Specjalnie sprawdziłem kilka razy moje wskaźniki na urządzeniu z wynikami analizy w poliklinice. Córka pomogła mi ustalić przypomnienie wyników pomiarów, więc teraz nie zapomnę kontrolować cukru w ​​odpowiednim czasie. Jest bardzo wygodnie korzystać z tej funkcji.

Svetlana, 51 lat

Kupiłem Akka Chek Active na zalecenie lekarza. Rozczarowanie nastąpiło, gdy tylko zdecydował się przenieść dane do komputera. Musiałem poświęcić czas, aby znaleźć, a następnie zainstalować niezbędne programy do synchronizacji. Bardzo niewygodne. Nie ma żadnych uwag do innych funkcji urządzenia: daje on szybki wynik i bez dużych błędów na rysunkach.

Materiał wideo ze szczegółowym przeglądem glukometru i zasadami jego użytkowania:

Zestaw Accu Chek Active to bardzo popularne, więc można go zakupić w niemal wszystkich drogeriach (online lub detalicznych), jak również w sklepach, wdrażania urządzeń medycznych.

Mały i niezawodny miernik glukozy Accu Chek Performance

Choroba cukrzycowa nie jest leczona w tym czasie. Jest to patologia, która staje się sposobem na życie, ale w możliwościach samego pacjenta - w celu powstrzymania jego progresji, zminimalizowania objawów, zrekompensowania lekarstw z korektą odżywiania, aktywności fizycznej, tła emocjonalnego itp.

Żeby sam pacjent mógł jasno zrozumieć jego stan, opierając się nie tylko na czynnikach subiektywnych, potrzebujemy pewnych mierzalnych, dokładnych i wiarygodnych danych. Te biochemiczne wskaźniki krwi, a konkretnie - zawartość glukozy we krwi. Analizy tego markera każdy cukrzyca może zrobić sam, w domu, za pomocą prostego urządzenia przenośnego.

Formularz kontroli urządzenia

Nowoczesny bioanalizator o atrakcyjnych właściwościach - często jest to dokładnie sposób prezentacji glukometru Accucchek Performa. Ma niewielkie wymiary, wygląda jak telefon komórkowy, urządzenie jest precyzyjne i wygodne w użyciu. Taka aparatura jest aktywnie wykorzystywana przez pracowników medycznych do testowania stanu pacjentów. Szeroka aplikacja Accu chek Performa uzyskała i jako domowy analizator.

Zalety tego miernika:

  • Zwartość;
  • Duży ekran o wysokim kontraście;
  • Pen-piercing system z systemem do wyboru głębokości przebicia;
  • Etykietowanie danych przed / po posiłkach;
  • Łatwość użycia.

Odłączanie gadżetu automatycznie, gdy nie jest aktywnie używane przez 2 minuty, urządzenie wyłącza się. Pomaga to zaoszczędzić baterie urządzenia, przyczynia się do ich wydatków ekonomicznych.

Przypomni właścicielowi, że nadszedł czas na kolejne badanie. Użytkownik może ustawić 4 pozycje alarmowe. Urządzenie jest również w stanie ostrzegać o kryzysie hipoglikemicznym. Aby to zrobić, urządzenie musi wprowadzić dane, które zalecił lekarz, a gdy analiza ujawni dokładnie te dane, technik uruchomi alarm.

Uzupełnij urządzenie

Kupując taki produkt, upewnij się, że nawet przy zakupie sprawdź, czy wszystko jest w pudełku.

W wyposażeniu fabrycznym:

  • Sam aparat;
  • Oryginalne paski testowe z identyfikatorem kodu;
  • Pióro do nakłuwania skóry Klisza kontrolna Accu check;
  • Sterylne lancety;
  • Bateria;
  • Specjalne rozwiązanie kontrolne o dwóch poziomach;
  • Okładka;
  • Instrukcja użytkownika.

Oczywiście w przypadku większości kupujących ważna jest również cena czeku zwrotnego w Accrze. Kosztuje to inaczej: możesz znaleźć urządzenie i za 1000 rubli, a za 2300 rubli nie zawsze jest jasne, jak rozproszyć cenę. Nie tak tanie będzie koszt i paski, duże pakiety mogą kosztować więcej niż samo urządzenie.

Jak korzystać z urządzenia

To urządzenie wymaga wstępnego kodowania. Najpierw wyłącz analizator i odwróć go z ekranu. Wprowadź element kodu z numerem w specjalnym gnieździe. Jeśli gadżet został już użyty, stary powinien zostać usunięty przez wstawienie nowego. Za każdym razem zmieniaj położenie płyty, otwierając nową rurkę pasków wskaźnikowych.

Jak zmierzyć poziom cukru za pomocą kontroli Accu?

  1. Umyj ręce. Nie pocieraj ich alkoholem - rób to tylko wtedy, gdy nie możesz umyć rąk. Alkohol sprawia, że ​​skóra jest bardziej gęsta, a zatem przebicie będzie bolesne. A jeśli roztwór alkoholu nadal nie ma czasu na odparowanie, dane z pewnością będą zaniżone.
  2. Przygotuj pióro do przekłuwania.
  3. Włóż pasek testowy do urządzenia. Porównaj dane na ekranie z wartościami wskazanymi na pasiastej beczce. Jeśli z jakiegoś powodu kod się nie pojawi, powtórz sesję.
  4. Przygotuj palec, masuj, przebij go piórem.
  5. Specjalna żółta strefa wskaźnika na taśmie dotknie próbki krwi.
  6. Poczekaj na wynik, usuń pasek testowy.

Jeśli to konieczne, możesz pobrać krew ze strefy alternatywnej.

Ale nie zawsze takie wyniki są poprawne. Jeśli weźmiesz krew z tego miejsca (na przykład przedramię lub dłoń), zrób to tylko na pusty żołądek.

Cechy pasków testowych

Taśmy wskaźnika dla tego gadżetu są wykonane przy użyciu specjalnej technologii, która gwarantuje kompleksową weryfikację informacji uzyskanych w wyniku analizy. Każdy zespół ma sześć złotych kontaktów, a wszystkie są naprawdę potrzebne.

Kontakty w pasmach wskaźnikowych:

  • Konieczne dostosowanie się do zmian procentowej wilgotności;
  • Zapewnić dostosowanie do wahań temperatury;
  • Zorganizuj szybką kontrolę aktywności taśmy;
  • Są w stanie sprawdzić dawkę krwi do analizy;
  • Zapewnij integralność taśm.

Monitorowanie kontroli jest obowiązkowe: obejmuje rozwiązanie dwóch poziomów, jeden - o wysokiej zawartości glukozy, drugi - o niskim poziomie.

Jeśli zostaną określone jakiekolwiek wątpliwe dane, te rozwiązania są z pewnością używane jako test kontrolny.

Co to jest sprawdzanie Accum urządzenia

Jest to kolejny popularny wariant, którego nazwa brzmi: Accu check nano to bardzo mały glukometr, który jest wygodny w noszeniu nawet w sprzęgłach lub torebce. Do tej pory to urządzenie, niestety wielu użytkowników, nie jest już wydawane. A jednak w niektórych sklepach lub aptekach nadal można znaleźć Accu Chek Performa nano.

Zalety tego urządzenia:

  • Rzeczywisty low-key design;
  • Duży ekran z wysokiej jakości obrazem i podświetleniem o wystarczającej jasności;
  • Lekki i miniaturowy;
  • Wiarygodność danych;
  • Wielopoziomowa weryfikacja otrzymanych danych;
  • Obecność sygnałów ostrzegawczych i sygnałów;
  • Duża ilość pamięci - przynajmniej 500 ostatnich pomiarów pozostaje we wbudowanej pamięci urządzenia;
  • Bateria długotrwała - wystarcza na 2000 pomiarów;
  • Możliwość kontroli kontroli.

Czy taki analizator ma wady? Oczywiście nie może się obejść bez nich. Przede wszystkim faktem jest, że znalezienie materiałów eksploatacyjnych do gadżetu może być prawdziwym problemem. W związku z tym, że więcej takich czeków Akku nie jest wydawanych, a paski do niego nie są produkowane w tych samych woluminach. Cena urządzenia wynosi od 1500 rubli do 2 000 rubli, za dni akcji można kupić tańszy biobanizer.

Analiza w pomiarze poliklinicznym lub domowym

Oczywiście analiza laboratoryjna będzie dokładniejsza. Ale jeśli zakupiłeś dobry instrument, różnica parametrów obu opcji badawczych nie powinna przekraczać 10%. Dlatego też, kupując glukometr, wielu diabetyków całkiem rozsądnie postanawia sprawdzić to pod kątem dokładności. W tym celu, na rękę zrobić badania krwi w klinice, a następnie natychmiast udał się z lekarzem, wykonać kolejne nakłucia palca uchwyt na metr, i zmierzyć poziom cukru korzystania z urządzenia. Wyniki muszą być porównywane.

Jak poprawnie wykonać badanie krwi dla cukru:

  • Nie jedz przed podaniem 8-12 godzin;
  • Jeśli chcesz pić, powinna to być tylko czysta woda pitna (bez cukru);
  • Alkohol nie pije co najmniej dzień przed analizą;
  • Powstrzymaj się od mycia zębów w dniu testu;
  • Nie żuć gumy do żucia w dniu testu.

Konieczne jest wyjaśnienie diagnozy w przypadku wątpliwego wyniku. Może to być badanie hemoglobiny glikowanej. Ten test pozwoli ci ocenić stężenie glukozy we krwi w poprzednich trzech miesiącach. Ale częściej to badanie jest zalecane osobom, które przechodzą terapię przeciwcukrzycową. Podaje informacje na temat skuteczności działań.

Po pierwsze, poziom cukru we krwi jest mierzony na pusty żołądek, po czym osoba pije roztwór glukozy. Następnie cukier mierzy się co pół godziny, lekarze tworzą harmonogram, na podstawie tego i wyciągane są wnioski na temat obecności choroby.

Spróbuj wykonać test w spokojnym stanie. Dotyczy to pomiarów w domu.

Wszelkie zakłócenia mogą powodować zaburzenia metaboliczne, co negatywnie wpłynie na wiarygodność testu.

Informacje zwrotne od właściciela

Kupowanie formularza kontroli Accu dzisiaj nie jest takie proste, ale jeśli widziałeś takie urządzenie w sklepie lub aptece, nie byłoby zbyteczne czytanie z góry opinii o prawdziwych właścicielach. To może być pomocna wskazówka. A jeśli już masz glukometr, którego używasz aktywnie, nie leniwy się napisać recenzję samemu - może ktoś będzie tego potrzebował.

Kontrola Accu Performa jest popularnym urządzeniem, które wielu chętnie kupiłoby, ale coraz trudniej robi to każdego dnia. Jeśli znajdziesz urządzenie w sprzedaży, sprawdź sprzęt, kartę gwarancyjną, natychmiast kup zestaw pasków.

Dokładność glukometrów.

  • okropny
  • 18 stycznia 2010 r
  • 18:40

miernik glukozy we krwi był kalibrowany przed osoczu pokazuje wyniki w Wielkiej Brytanii przez 12% wyższa niż glukometru kalibrowano wobec krwi.

  • pozwać
  • 18 stycznia 2010 r
  • 19:04

Nie wiem o tym.

  • core198612
  • 18 stycznia 2010 r
  • 19:21

Tak, jak kierować swój licznik? W laboratoriach mierzonych plazmą?

  • @@ 5 shuttlecock33
  • 18 stycznia 2010 r
  • 19:35

W laboratoriach miarą krwi pełnej!

Maria Krasnova, spójrz na instrukcje pasków, wszystko tam jest napisane i na górze pudełka stoi żółte kółko, jeśli paski są na plazmie!

  • okropny
  • 18 stycznia 2010 r
  • 20:56

Chłopaki, WSZYSTKIE nasze glukometry pracują tylko z pełną krwią.

Ale część glukometrów jest skalibrowana dla plazmy, a część z nich to OTKALIBROVana z krwi pełnej.

Jak mówią w waszym laboratorium, NIE WIEM!

Ale jeśli jesteś przyzwyczajony do norm dla krwi pełnej, a twój glukometr jest skalibrowany dla osocza, to potrzebujesz świadectwa tego glukometru podzielonego przez 1.12.

Żółte koła nie rysują się wszędzie.

Są paski, które pierwotnie były skalibrowane dla plazmy, ale żadne kółka na nich nie były malowane!

Dlatego prosimy o uważne przeczytanie instrukcji.

  • okropny
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:44

"SC z osocza" = "SC z krwi pełnej" × 1,11.

  • @@ 5 shuttlecock33
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:44

Zawsze mnożę wynik usterki o 11%. Suma jest otrzymana. Następnie z rez-odejmij tę kwotę)

  • pozwać
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:49

znacznie łatwiej jest dzielić przez 1,12.

Sam byłem zdezorientowany.

  • pozwać
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:50

Borys, następnie określ 1,11 lub 1,12

  • okropny
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:50

Lepiej podzielić przez 1,12

  • @@ 5 shuttlecock33
  • 18 stycznia 2010 r
  • 21:54

Jeżeli cukier wynosi np. 6,4 * 11% = 0,70. 6,4-0,7 = 5,7.

Więc tak, lepiej podzielić przez 1,12)

  • porosity199805
  • 18 stycznia 2010 r
  • 22:42

Tak, na pudełkach i słoikach, nawet ikona jest tak żółta.

  • Carboy
  • 30 stycznia 2010 r
  • 14:39

Boris, mamy UAN TACH ULTRA. A jeśli pokazuje 18, wiem na pewno, że to 12. I nie potrzebuję żadnych obliczeń. Pracuję w laboratorium i brałem kilka razy równolegle. Urządzenie jest zawyżone w postępie geometrycznym. Dokładnie pokazuje tylko normalne cukry. O innych nie wiem.

  • aurora48
  • 30 stycznia 2010 r
  • 14:40

Ludmila! i do mnie wciąż przyjaciel powiedział lub powiedział, w którym Ultra - że tam jest ciecz do sprawdzenia błędu!

  • Carboy
  • 30 stycznia 2010 r
  • 14:47

Jest ciecz. Nie jest to jednak spowodowane niedokładnością, ale jedynie testowaniem jej działania (urządzenia). Istnieje tabela podziału z plazmy na jednoczęściową. Ale można go natychmiast wyrzucić. Musisz przejść równolegle i zbudować swój własny stół.

  • Carboy
  • 30 stycznia 2010 r
  • 14:57

I wiesz, dla nas teraz w laboratorium, każdy idzie z ich usterką - i. Sprawdzają się równolegle, a każdy ma takie same opinie na temat tego urządzenia. Inni także sadzą. Ale nie w tym zakresie. Zasadniczo można się do niego dostosować, wystarczy kilka razy przeprowadzić kilka równoległych pomiarów. I wszystko stanie się jasne. To jest rada dla tych, którzy mają ULTRA.

  • core198612
  • 30 stycznia 2010 r
  • 15:14

Przepraszam, ale są glukometry, które nie kłamią? ))

W mojej pamięci nie było ani jednego, który pokazywałby dokładne wyniki.

  • Carboy
  • 30 stycznia 2010 r
  • 15:15
  • porosity199805
  • 30 stycznia 2010 r
  • 19:34

Mieliśmy inteligentne urządzenie amerykańskiej firmy Johnson and Johns. Smart Sken.

Pokazałem to doskonale. Według plazmy.

Został usunięty z produkcji.

Prawda i paski były - och, co !! Kupiłem za moje donosy 5, 5 lat temu 998 rubli zapłaconych za 50 sztuk.

Nie wiem nawet, ile by teraz kosztowały (

  • okropny
  • 30 stycznia 2010 r
  • 19:52

Zgodnie z moim rozumowaniem, jednym z najdokładniejszych jest glukometr Optium Omega.

I ogólnie - najbardziej poprawne są urządzenia, które działają na zasadzie elektrochemicznej.

  • 07 = władza prawna65
  • 19 lutego 2010 r
  • 00:05

(przeniesiony ze starego tematu)

Lara # Teoria bez robienia przerwy z treningu # Światło

21 kwietnia 2009 o 22:41

Urządzenie należy sprawdzić raz - aby pobrać krew jednocześnie w laboratorium i z tej samej kropli na glukometrze. Zasadniczo istnieje standardowe rozwiązanie. Sprawdź to. W każdym przypadku, w różnych laboratoriach będą różnice w większym lub mniejszym stopniu. wszystko zależy od technik i odczynników użytych w badaniu.

21 kwietnia 2009 o 23:36

Przeprowadziłem eksperyment, przyszedł do laboratorium z różnymi glukometrami. Mecz nie był odnim.Satellit lekceważyć Van Tai Chi napompowane, najbliższy był akkuchek atutem znowu zależy od tego, czy jesteś wytrzeć palec z alkoholem lub nie. uważa się, że podczas gdy alkohol na skórze wskaźnika cukru m.b poniżej

na pomysł konieczne jest, aby skóra była sucha. i netto

Lara # Teoria bez robienia przerwy z treningu # Światło

22 kwietnia 2009 o 4:01

Sprawdziłem różne maszyny. A zasoby świadomości były najdokładniejsze. Wcześniej był też inteligentny skaner - Johnson and Johnson. Teraz na paskach stało się bardzo drogo lub kosztowo i przestało się wydawać 3 lata.

22 kwietnia 2009 o 5:33 rano

Uważa się za możliwe do przyjęcia przez odchylenie normy w zakresie ± 15%, - między odczytów licznika (kapilary krwi lub osocza), a odczyty z laboratorium na czczo (stężenie glukozy we krwi żylnej).

Roztwór kontrolny zaleca się stosować raz na miesiąc lub częściej, jeśli podejrzewa się, że urządzenie leży. Przestrzegaj okresu trwałości roztworu - jest odpowiedni przez 3 miesiące po otwarciu butelki. Glukometr powinien być czysty (czasami kropla krwi może wyciekać do środka, pod paskiem, a przeor może leżeć z niego).

18 stycznia 2010 o 20:30

Kupując opakowania pasków testowych OZNACZANIA IC, wygląd, jeśli leniwy, aby zapoznać się z instrukcjami, rysować, czy żółte paski koło.

Jeśli tak, to krew mierzy się za pomocą plazmy, to znaczy wynik powinien być podzielony przez 1,12!

Teraz w zasadzie dotyczy właścicieli Accu-Chekov! To nie jest sam miernik skalibrowany!

I o УанТач nie wiem!))

18 stycznia 2010 o 22:35

I wiem. Uho Touch Ultra: Pracuję w laboratorium i badam go wzdłuż i wszerz, nawet przy moim stole konwersacyjnym, więc: w granicach normy, cukier pokazuje się doskonale. Ale im wyższy poziom cukru, tym bardziej jest ona wyższa w geometrycznym vydaet.Pryamo progressii.Naprimer: a lab-7,0, usterka-8,3; 9,0-lab, Glitch-11,0; 12,0-lab, glyuk- 1 sierpień i.t.d.Videla glyuk.30,4.A świadectwo w rzeczywistości (Lab-on) -19 !! Laboratorium tochnye.Delali dane cukier 3mya innym sposobami.Vse skhodyatsya.A tutaj z glitch-ohm. O drugim nie mogę nic powiedzieć.

18 stycznia 2010 o 22:42

U mego przyjaciela УанТач Уотра, ten sam obraz z cukrami!

18 stycznia 2010 o 23:25

Tak! Wskazania dla 25 na liczniku, aby uwierzyć, że nie jest konieczne! Tylko w laboratorium!

  • pirometria
  • 06 maja 2010
  • 16:52

KTÓRE GLUCK JEST LEPSZY, ABY ZAPEWNIĆ PILNE KUPOWANIE NADA.

  • core198612
  • 06 maja 2010
  • 21:01

Lena, jestem tu znowu.

Mogę porównać Satellite + i UantTach Ultra Izy.

1. Środki z krwi pełnej

2. Cena porównywalna z jakością

3. Szalenie łatwe w obsłudze

Zalety Uantach Ultra Izy:

1. Mierzy w 5 sekund

2. Wymaga małej kropli krwi wciągniętej przez pasek

3. Sam glukometr jest mały w porównaniu z satelitą, 3-4 razy

1. Środki 20 s.

2. Małe zamochki z paskami - każdy w osobnym opakowaniu, nie w tubie

Minusy UantTach Ultra Przed:

1. Drogie paski

2. Mierzone przez osocze, konieczne jest przełożenie na ciało stałe, aby uzyskać dokładny wynik

Chodzi o istotne aspekty, a reszta to projektowanie, kodowanie dla mnie nie jest ważne.

Będą pytania, pytaj, to nie jest zakłopotane, że wiem)

  • sekretariat6485
  • 03 stycznia 2012 r
  • 09:52

(przeniesiony ze starego tematu)

A ja akka Chek Active kłamie i nie rumieni się! Średnio 20%.

Czasami pisze 26, a werature 17. Wtedy bardzo mocno perekolalsya i gipovala pół dnia (((((

29 sierpnia 2009 o 23:10 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Używam satelity od dnia wykrycia cukrzycy (półtora roku), nigdy nie kłamałem (pah pah pah)))), sprawdziłem to kilka razy w laboratorium - wszystko było takie samo!

30 sierpnia 2009 do 0: 13 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Satellite absolutnie normalne usterki pokazuje bardzo dokładnie, nieskończona ilość razy porównanie odczytów z laboratorium w Dia Center na Siqueirosa, a to-to naprawdę ufam. Satelity Bez wątpienia są wady i długi czas pomiaru, a dość duża kropla krwi, a nawet coś na drobnostki, ale wiarygodność wyników jest dość wysoki, a koszt pasków testowych w dwóch lub nawet trzy razy niższe niż obcych błędów. Może ktoś po prostu nie miał szczęścia z konkretnym urządzeniem? Albo miał „szczęście” do zapoznania się z poprzednikiem obecnego satelitę, który jest już z produkcji przez długi czas, więc jakoś kłamał bezczelnie. Uprzedzając ewentualne pytania, powiem, że miernik jest szeroka gama producentów Mam wielką różnorodność i Satellite daleko od najgorsze dokładności pomiaru.

4 września 2009 o 13: 40 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Właśnie przeprowadziłem eksperyment. Dzisiaj otrzymałem 2 glukometry od One Touch i Accu Chek Gow jako prezent. Czuję się wspaniale, ale przed pójściem spać zdecydowałem się zmierzyć. Biorę Akka Chek Active (mój stary) - 13,1. Myślę, że wszystko się dzieje, nagle czujesz te doznania. Mam zamiar przypiąć, ale. Zdecydowałem się na podwójną kontrolę (szczególnie, że krew jeszcze się nie zatrzymała). Accuechek Go - 9.2. Już bardziej interesujące. Znaleziono "nawis" Ascensia - 8.0. No cóż, oczywiście, ukryty zupełnie nowy Уан Тач - 6,4. Tak wygląda sytuacja. Wierz po tym, ludzie. dokładniej - glukometry.

P.S. Zdecydowałeś się nie przypinać, wciąż i czasami musisz zaufać sobie.

4 września 2009 w 22: 58 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Accu Checks były już "żywe", a Uan Tach i Ascensia są zupełnie nowe. Może zależy od żywotności urządzenia, ale od baterii Accu Checks, która jest wymieniona.

4 września 2009 o 23: 22 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Są absolutnie nowe accecs nie kłamią. ale z czasem zaczynają. Myślę, że przypadek w czujniku... na którym zapisali))))))))

4 września 2009 o 23:28 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Aktywów fotometryczne zasada pomiaru, może więc leżeć na początku czasu, nawet widać na błędnych wyników w słabym świetle, jest dość wrażliwy na niskie temperatury, solidność elektrochemicznych trzasków na zamówienie.

4 września 2009 o 23:49 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Tak więc w tym momencie cały punkt, jeśli byłby dobry czujnik, kosztowałby dwa razy więcej. urządzenia stacjonarne oparte na tej zasadzie działają przez 20 lat i nie kłamią.. osobo)))))))

4 września 2009 o 11:45 | | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Mam przed kryzysem w zwierzętami Ultra Łatwy Uantachevsky był pobyudzhetnee Horizon, ale tepericha paski na nich boleśnie wzrósł w cenie, a to jest konieczne, aby zapisać. = ((

5 września 2009 w 0: 15 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

i ndrei Vasiliev

satelita ma problem, jeśli kropla jest małą, cienką warstwą na oknie, odczyty są obniżone, jeśli spadek jest ze zjeżdżalnią, a na odwrót.

5 września 2009 do 0: 40 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

I lsur Vakhitov

Satelita z normami urządzenia wystarczy, aby obliczyć% błędu, ma gdzieś do 30% z nich pochodzi z wysokimi cukrami, tym więcej kłamstw

5 września 2009 w 0: 49 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

I Nessa-Baronessa Kostyuchenko

I mam Akku-check Go! Kiedy jestem w szpitalu, sprawdzam cały czas w laboratorium - to prawie się pokrywa!

5 września 2009 o 13: 41 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

  • sekretariat6485
  • 03 stycznia 2012 r
  • 09:54

(przeniesiony ze starego tematu)

Niedawno kupiłem Akkuchek Active, ponieważ dostaję darmowe paski. Różnica w odczytach z moim Sattelite wynosi 3,5 jednostki. W co wierzyć?

Edytowane przez Maria Ru, dziś o 9:34.

Wysłany 15 listopada 2009 | o 21:39 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Konieczne jest sprawdzenie w laboratorium! Ponadto, teraz wszystkie Accu Checks dla pomiaru plazmy! Oznacza to, że wynik musi zostać wyleczony przez 1.12! Prawda jest taka, że ​​żółty kubek w paski jest namalowany na rurze!

Wysłany 15 listopada 2009 | o 21: 47 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

jednoczęściowe miary ultra-plazmowe

Wysłany 15 listopada 2009 | o 23:04 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Mój satelita pracował normalnie przez pół roku i zaczął wydawać takie bzdury. Wyświetla HA 0,6 mmol / l, a następnie sprawdzam, czy One Touch wynosi 3,2 mmol / l. Tak nafig te rosyjskie drewniane urządzenia! Vaughn One Touch działa dla mnie od 6 lat i nie kłamie!

Wysłany: 16 listopada 2009 o 7:36 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Rtem Sysoykin

Nic nafig! Jakie drewno? Nic Satellites nie kłamią. Być może upuściłeś go, albo coś zepsuł. Skontaktuj się z firmą ELTA lub apteką, gdzie został kupiony, a zostaniesz zastąpiony bezpłatnie na nowy. Satelity mają dożywotnią gwarancję.

P.S. A do pasków Uan Tachama są dwa razy droższe = (

Jeśli kupuję satelitę miesięcznie za około 2300 rubli, to kupuję minimalnie 4800!

16 listopada 2009 o 8:27 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

I Nessa-Baronessa Kostyuchenko

Ty. Wiele razy upuściłem Akka Chek Gow, vseravno normalnie działa!

Wysłany: 16 listopada 2009 o 9:26 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

wszystkie zasady pokazują oprócz satelitów. zwykle pokazuje się tylko wtedy, gdy zielony pasek przykleja test. i definiuję akacus

8 stycznia 2010 o 20: 05 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Faceci, którzy-struny słyszeli o glukometrze Longevita? Niedawno pojawiliśmy się w aptekach. Atrakcyjne jest to, że cena jest niska, a co najważniejsze - paski niedrogie, półtorakrotnie tańsze od Van Tacha.

8 stycznia 2010 o 23:37 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Mam Akku-Chek Performa. W szpitalu porównałem: cukier - 4,5, pokazuje 6.3. Następnie 4,1 - ma 5.0. A z cukrem powyżej 8 było źle około 0.4.

A kiedy pokazuje 2.1. 3.6, zastanawiam się, ile naprawdę.

9 stycznia 2010 в 21: 44 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Nelya Nigametzhanova - a wynik zostanie podzielony przez 1,12! Teraz wszystkie Akku-eki mierzą SC dla plazmy! Spójrz na pudełko i tubę - jeśli narysowane zostanie pomarańczowe lub żółte kółko, to plazma!

9 stycznia 2010 w 22: 46 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Dokładnie. teraz przeczytałem instrukcję: "Te paski testowe są kalibrowane dla osocza krwi".

Myślałem już o kupnie nowego glukometru :)

9 stycznia 2010 w 23: 50 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

Meryl SUGAR tutaj w tym samym czasie dla TRZECH glukometrów Satellite POKAZAL- 11,9 MOTH.. AKU-CHEK GO-15,9, tasak CHECK-IN OGÓLNE 22.2. Nie wiem dokładnie co)))))))))))))?

4 lutego 2010 do 0: 43 | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

I Nessa-Baronessa Kostyuchenko

Seryozha! Musimy iść do laboratorium i poddać je kontroli!

O Accu-Chek Go - wynik powinien być podzielony przez 1,12, ponieważ teraz wszystko jest mierzone przez plazę!

4 lutego 2010 o 1:10 rano | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

B oris Chomczenko

Ogólnie rzecz biorąc, najbardziej piśmiennym jest nie dzielenie poziomu cukru we krwi przez plazmę na 1,12 i patrzenie na normy w całości, ale po prostu przyzwyczaić się do nowych norm dla plazmy.

4 lutego 2010 o 2:45 rano | Edytuj | Usuń | Odpowiedz

  • sekretariat6485
  • 03 stycznia 2012 r
  • 09:54

(przeniesiony ze starego tematu)

Boris Khomchenko 13 kwietnia 2010 o 9:50

Jaka jest różnica między różnymi glukometrami?

Jeśli weźmiemy pod uwagę wszystkie glukometry przedstawione w Rosji z technicznego punktu widzenia, możemy podzielić je na kilka typów, w zależności od następujących czynników:

Zastosowana technologia pomiarowa

Fotometria - za pomocą fotokomórki urządzenie określa zmianę barwy proporcjonalną do zawartości glukozy w próbce krwi, wynikającej z reakcji chemicznej enzymów z paskami testowymi z glukozą w badanym spadku krwi.

Elektrochemia amperometryczna - urządzenie mierzy natężenie prądu wytwarzanego podczas reakcji chemicznej paska testowego i enzymów glukozy w badanej próbce krwi w określonym czasie (na przykład OptiumTM).

Kulometrycznego elektrochemii - urządzenie mierzy całkowity ładunek elektronów uwalniane podczas reakcji chemicznej enzymów paska testowego i glukozę w badanej próbce krwi, co pozwala na uzyskanie wiarygodnych wyników przy użyciu bardzo małą kroplę krwi - technologia została opatentowana i występuje jedynie w glukometry FreeStyleTM

Zastosowanym enzymem jest heksokinaza, oksydaza glukozy lub dehydrogenaza glukozy

Elektrochemiczne paski testowe zawierające enzym oksydazę glukozy są wrażliwe na tlen. Im wyższy poziom tlenu (jak w krwi tętniczej), tym niższy indeks glikemiczny w zależności od licznika.

Tlen wpływa na wynik glukometru, biorąc udział w reakcji elektrochemicznej zachodzącej na pasku testowym. Podczas tej reakcji oksydaza glukozowa dzieli poziom glukozy we krwi, a elektrony są przesyłane przez mediator do elektrody, wytwarzając prąd elektryczny. Liczba elektronów opadających na elektrodę jest wprost proporcjonalna do stężenia glukozy we krwi, a glukometr wyświetla odpowiednią cyfrę na ekranie.

Kiedy poziom tlenu jest wyższy niż w krwi kapilarnej, zaczyna konkurować z mediatorem i "kradnie" elektrony. W konsekwencji mniej elektronów przejdzie na elektrodę, a indeks glikemiczny będzie niższy. Kiedy poziom tlenu jest niższy niż we krwi kapilarnej, nie wystarczy przechwytywać elektrony. W konsekwencji więcej elektronów przejdzie na elektrodę, a indeks glikemiczny będzie wyższy.

Paski testowe zawierające dehydrogenazę glukozy (FreeStyleTM) jako enzym nie są pod wpływem tego efektu z tlenu. Cykl reakcji zachodzących z udziałem dehydrogenazy glukozowej ma wiele cech szczególnych, dlatego też tlen nie ma wpływu na wynik pomiaru, jak w przypadku oksydazy glukozowej.

Kalibracja urządzenia i pasków testowych - w zależności od tego uzyskuje się wynik, który odpowiada wartościom pełnej krwi lub osocza krwi,

Objętość krwi wymagana do uzyskania wyniku wynosi od 0,3 μl do 5-7 μl

Stopień ochrony pasków testowych przed błędem pacjenta w analizie i wpływem środowiska (temperatura, wilgotność, promieniowanie ultrafioletowe itp.),

Możliwość pobrania krwi nie tylko z palca, ale także z innych części ciała,

Zestaw dodatkowych funkcji - pamięć, obliczanie wartości średnich, wymiana baterii, podświetlenie, możliwość przesyłania danych do komputera, instalowanie dodatkowych sygnałów dźwiękowych, przypomnień itp.

Veronika Zhitkova 13 kwietnia 2010 o 18:35

Mam Akku Chek Active, tak, zauważyłem niedokładność, ale po cukrze 10 każdy glukometr jest nieco zawyżony, a im wyższy poziom cukru we krwi, tym większy błąd.

Polina * ЖвАчКа * Paraschuk 18 kwietnia 2010 o 8:29

Moja OneTouch Ultra przecenia i nie docenia! Jeśli to oznacza, pokazując 16 12 13. Jeśli oznacza to coś 10.Jeżeli 1,6 3,2! Czyli im wyższa powyżej robi! Im niższa, tym mniej robi!

  • 871patent
  • 05 stycznia 2012 r
  • 06:07

okropna, mam pytanie raczej teoretyczne: „Piszesz, że wynik osoczu o 12% wyższa niż w całej krwi, ale we wzorze podanym przez ciebie, biorące mnożnik 1.11 Jaki jest powód.?”

  • sekretariat6485
  • 05 stycznia 2012 r
  • 08:46

Siergiej, Borys nie jest już w grupie, ponieważ jest zabroniony przez wspólną decyzję kierownictwa grupy. Jeśli jesteś zainteresowany, możesz napisać do niego w PM. Niektórzy uczestnicy opuścili tę grupę i przenieśli się do innej nowo utworzonej grupy. Było zbyt wiele sprzeczności.

  • 871patent
  • 05 stycznia 2012 r
  • 11:01
  • Thomas
  • 05 kwietnia 2012 r
  • 23:42

4 razy leżałem w szpitalu, uświadomiłem sobie jedną rzecz, glukometry to czysta jeden marketing na opakowaniu mówi „dokładność 97%” (akkuchek aktywów), w realnym świecie nie jest pełny opis zgodny z laboratorium, bug pokazuje dla przykładu 12, laboratorium mówi 7, i tak dalej, dokładność około 50-60%, ale nie jak nie 90+, każdy napisze jeszcze kilka, aby sprzedać więcej)))

  • pragmatism3989
  • 06 kwietnia 2012 r
  • 08:17

Thomas, nie liczę na dokładność usterki (różne były), dedukuję średnią z niedokładnością, porównując ją z innymi i laboratorium, od tego tańczę. Ale jak inaczej? Na przykład satelita + min wynosi 1,7; Nanoformy na 0,3 z laboratorium. Będąc w szpitalu, za pudełko słodyczy, z asystentami laboratoryjnymi, osiągam średnią wartość. Czasami kupuję testy, aby określić cukier w moczu (70-90 rubli.), A także opcję uzyskiwania średnich wskaźników

  • ekranowy
  • 06 kwietnia 2012 r
  • 18:05

Laboratorium krwi glukometr i dają dowody z różnych części czynnika wejściowego krovi.Pri uravnivaetsya.Krome wszystkim, za dokładność eksperymentu jest to konieczne, że analiza w obu przypadkach został zaczerpnięty z jednej próbki krovi.Glyukometr dostatecznie dokładnych i przydatnych rzeczy.

  • też
  • 06 kwietnia 2012 r
  • 19:17

Mam satelitę plus. Powiem, że jest pełen robaków... Sahar 0.6 pokazuje, że czuję się doskonale dobrze w laboratorium, jest wyższy i nie można na nim polegać

  • ekranowy
  • 06 kwietnia 2012 r
  • 20:12

Satelita hozopalo najważniejsza, chodzi mi o prawdziwe glukometry, a nie ich krajowe prototypy)))

  • też
  • 06 kwietnia 2012 r
  • 22:29

ekranowe, paski do czegoś bardziej przystępnego

  • ekranowy
  • 07 kwietnia 2012 r
  • 00:05

zbyt, a dobro z nich? Robiłem bezpłatną dystrybucję tych urządzeń, o ile dziecko nie latał dziką aparaturę dekompensatsiey.A pokazany normu.U sam miałem problemy z finansami, i musiałem użyć Satelitom.2 tygodniu idealnie cukrów i stan zdrowia nie Bardzo, wziąłem to od towarzysza Ultrusa i sprawdziłem. Nie mogą być nowe przypadki i wrażliwi ludzie, więc nie będę pisać co pokazałem normalne apparat.Dazhe Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki i niepewność leżą przekroczyła wszelkie dopuchtimye normy.Tak że nie kogda.Pust coś się stało, a pieniądze nie jest dość, ale na opakowaniu Accu-Chek, zawsze naydu.Da i lekarz daje, choć Ultrus)))

  • też
  • 07 kwietnia 2012 r
  • 17:22

screenful, jeśli chodziło tylko o opakowanie ((((nawet 2. Ale na mojej pompce potrzeba 7 tysięcy miesięcznie, witamin, leków + 5 tysięcy więcej na paski to nierealne.

  • ekranowy
  • 07 kwietnia 2012 r
  • 17:23

Lily, mówisz mi, jakbym nie miała przepychu i moja cukrzyca nie ugryzła mnie przez 30 lat.

  • też
  • 08 kwietnia 2012 r
  • 19:11

ekranowy, oznacza to, że twoje dochody są znacznie wyższe niż moje, co jeszcze możesz powiedzieć?

  • ekranowy
  • 08 kwietnia 2012 r
  • 20:09

Nie kłóćmy się, każdy ma własne wyobrażenie o wysokości normalnego dochodu

  • 2 ^ enid
  • 22 lipca 2012 r
  • 19:25

Pomóż komuś wybrać glukometr, pozhalsta. Rozpoznano mnie diagnozę około 10 dni temu, ponieważ żaden z nich sam nie próbował. jako czczony, więc wszystkie są niedokładne. Czy ktoś próbował Bionime?

  • też
  • 22 lipca 2012 r
  • 19:41

Dostałam czujnik glukozy we diabetich tsentre.Tam przez długi okres obserwacji dojść do wniosku, że najlepiej jest akkuchek aktywów lub perfoma nano.U ich 100% dopasowania z czujnikiem.

  • pragmatism3989
  • 22 lipca 2012 r
  • 22:12

2 ^ enid, a ochocheki i performa, jak wszyscy inni, mogą mieć błąd. Już napisałem w temacie, że porównałem mój nano i satelitę + z laboratorium: błąd to nano 0.2, a satelita 0.4. przejść z możliwości nabycia pasków testowych. ale do błędu przyzwyczaić się do tego procesu. niezbyt ważne, te 0,1-0,3 jednostki.

  • 2 ^ enid
  • 22 lipca 2012 r
  • 22:45

pragmatism3989, po przeczytaniu wszystkich powyższych w temacie, zastanawiałem się, czy są jakieś normalne usterki. jak na przykład w przypadku VanTach powiedziano tutaj, że błąd rośnie w postępie geometrycznym wraz ze wzrostem SC

Pod nano masz na myśli nakoka performa nano?

  • pragmatism3989
  • 23 lipca 2012 r
  • 09:32

2 ^ enid, tak, to wszystko. Paski testowe są jednymi z najdroższych (900-1000r / 50szt). wiele niepotrzebnych funkcji, ale mierzy dobrze i szybko

  • 2 ^ enid
  • 23 lipca 2012 r
  • 13:16

Lilia i Alexander, dziękuję!

  • intoxicant197903
  • 01 września 2012 r
  • 15:27

Ktoś używa glukometru iCheck. Ma świetny błąd.

  • hemming199407
  • 01 września 2012 r
  • 15:53

Dziecko cieszy się, równe z laboratorium + 02. Nie bierze pod uwagę dużego błędu.

  • intoxicant197903
  • 02 września 2012 r
  • 00:44

hemming199407, kupiłeś ten licznik przez Internet.

  • hemming199407
  • 02 września 2012 r
  • 13:23

Tak, kupiłem przez internet 1,5 g. W Petersburgu mają Borysa Chomczenkę

  • _orograficzny
  • 12 kwietnia 2013 r
  • 15:20

Wszelkie usterki, daje błąd

10-15%. Im wyższy cukier, tym większy błąd.

  • @ 1_caught9
  • 14 kwietnia 2013 r
  • 23:27

Cieszył się rok, gdzie iChek odczyty były trochę inaczej z Akuchek- składnik aktywów, ale następnie wykorzystywane obecnie włączony do satelity +, wydany 14 pakietów, wszystkie wskaźniki są różne, który leżał i nie rozumiem, może ktoś wyjaśnić te kwestie.

  • też
  • 15 kwietnia 2013 r
  • 08:39

@ 1_caught9, satelita bardzo zepsuty automat))) Mam go w sprawdzone, gdy czujnik poszedł zbyt często kłamał silno.Prosto ale nie kropla krwi powinny być bez szwu i upuść horosho.A inny pasek testowy powinien być wstawiony przed urządzenie jest włączone

  • millet197806
  • 15 czerwca 2013 r
  • 21:35

Powiedz mi, jak wziąć glukometr? Podobnie jak w Wielkiej Brytanii, a test jest normalny!)

  • core198612
  • 16 czerwca 2013 r
  • 00:41

Warto. Wyznacza jakość i szybko, paski są tańsze niż te innych producentów. Ponadto do każdego opakowania pasków dołączono 100 lancetów.

  • ^ armonk
  • 16 czerwca 2013 r
  • 08:57

@@ 5 shuttlecock33, i nie jest łatwo po prostu pomnożyć raz przez 0,89

  • Eyepiece5 @ ^
  • 18 lutego 2014 r
  • 18:35

Accu-Check Aviva nano, dovolen.Udoben w obiegu krwi konieczne jest niewielka, wystarczy funkcja minimalnej błąd w pomiarach, średnio 0,2 - 0,4-krotnej wysokie koszty laboratornyh.Tolko taśmy tam i włosów Ponadto zbiór razdrazhaet.V - straszne stworzenie, rozpalona myśl inżynieryjna, leży bezbożnie i chaotycznie.

  • też
  • 18 lutego 2014 r
  • 18:42

eyepiece5 @ ^, mój satelita też jest dokładny! sprawdzony i więcej niż jeden raz.

Więcej Artykułów Na Temat Cukrzycy

Suszone owoce są popularne ze względu na ich ekstrawagancki smak i użyteczne właściwości. Jego zastosowanie ma wystarczająco szeroki zakres - świeże, suszone, suszone, w sałatkach, a nawet kompotach.

Pomimo faktu, że pierwsze technologie do produkcji substytutów sacharozy pojawiły się na początku ubiegłego wieku, korzyści i szkody związane z substytutami cukru dla ludzi nadal są przedmiotem aktywnej dyskusji i debaty.

Jeśli wynik laboratoryjnego badania moczu ujawni wysoki poziom cukru, wynik prowadzi do dokładniejszej diagnozy, aby wykluczyć lub potwierdzić poważne, niebezpieczne choroby.