loader

Główny

Przyczyny

Glucometer Akku-Chek Performa, dzielisz wynik na 12%?

Glukometry stały się integralną częścią życia chorych na cukrzycę. Instrumenty są asystentami w kontroli wskaźników w domu.

Aby zabieg był skuteczny i poprawny, konieczne jest wybranie urządzenia, które pasuje do parametrów i dokładnie wyświetla obraz.

Najnowszą innowacją tej technologii jest glukometr marki Roshe - Accu Chek Performa.

Funkcje urządzenia

Accu Chek Performa to nowoczesne urządzenie łączące niewielki rozmiar, nowoczesny design, dokładność i łatwość użytkowania. Urządzenie czyni proces pomiaru prostym, umożliwiając precyzyjną kontrolę sytuacji. Jest on aktywnie wykorzystywany przez personel medyczny do monitorowania poziomu glukozy i jest również szeroko stosowany przez pacjentów w domu.

Urządzenie ma mały rozmiar i duży kontrast o dużym kontraście. Zewnętrznie przypomina breloczek z systemu alarmowego, jego wymiary pozwalają zmieścić się w torebce, a nawet w kieszeni. Dzięki dużej liczbie i jasnemu podświetleniu wyniki testu są czytane bez większych trudności. Wygodna błyszcząca obudowa i parametry techniczne nadają się do stosowania w różnych grupach wiekowych.

Za pomocą specjalnego pokrętła można kontrolować głębokość nakłucia - pozycje są szczegółowo opisane w instrukcji. Ta opcja pozwala szybko i bezboleśnie pobrać krew.

Jego wymiary: 6,9-4.3-2 cm, waga - 60 g. Urządzenie oznacza dane przed / po posiłku. Średnie wartości wszystkich zapisanych wyników są również obliczane w ciągu miesiąca: 7, 14, 30 dni.

Accu Chek Formularz jest bardzo prosty w użyciu: wynik uzyskuje się bez naciskania klawiszy, automatycznie włącza się i wyłącza, a pobieranie krwi odbywa się metodą kapilarną. Do badania wystarczy włożyć pasek testowy, nałożyć kroplę krwi - po 4 sekundach odpowiedź jest gotowa.

Odłączenie może nastąpić automatycznie 2 minuty po zakończeniu sesji. Pamięć urządzenia może pomieścić do 500 wskaźników z datą i godziną. Wszystkie wyniki są przesyłane do komputera za pomocą przewodu. Bateria licznika jest obliczana na około 2000 pomiarów.

Glukometr jest wyposażony w wygodną funkcję alarmu. On sam przypomina o potrzebie przeprowadzenia kolejnego badania. Możesz ustawić do 4 pozycji do powiadomienia. Co 2 minuty miernik powtórzy sygnał do 3 razy. Również Accu-Chek Performa ostrzega przed hipoglikemią. Wystarczy wprowadzić do urządzenia zalecany przez lekarza wynik krytyczny. Przy takich prędkościach urządzenie natychmiast sygnalizuje.

Standardowe wyposażenie obejmuje:

  • Aparat Accu Chek Performa;
  • oryginalne paski testowe z tabliczką kodującą;
  • Narzędzie do przekłuwania AccuTech Softclix;
  • bateria;
  • lancety;
  • przykryć;
  • roztwór kontrolny (dwa poziomy);
  • instrukcja obsługi.

Jak korzystać z urządzenia?

Najpierw musisz zakodować urządzenie:

  1. Wyłącz urządzenie i włącz wyświetlacz sam.
  2. Włóż płytkę kodującą z numerem od siebie do złącza, aż się zatrzyma.
  3. Jeśli urządzenie było już używane, wyjmij starą płytkę i włóż nową.
  4. Wymień płytkę, gdy za każdym razem używasz nowego zestawu pasków testowych.

Pomiar poziomu cukru za pomocą urządzenia:

  1. Umyj ręce.
  2. Przygotuj urządzenie do przebijania.
  3. Włóż pasek testowy do urządzenia.
  4. Porównaj kodowanie na ekranie ze wskaźnikami na rurze. Jeśli kod się nie pojawi, powtórz procedurę: najpierw wyjmij, a następnie włóż pasek testowy.
  5. Aby przetworzyć palec i przebić urządzenie.
  6. Dotknij żółtą strefę na pasku do kropli krwi.
  7. Zaczekaj na wynik i usuń pasek testowy.

Instrukcja wideo na temat korzystania z Accu-Chek Performance:

Paski testowe urządzenia

Paski testowe są produkowane przy użyciu unikalnej technologii, która gwarantuje kompleksowe testowanie danych testowych.

Mają sześć złotych kontaktów, które zapewniają:

  • dostosowanie do wahań wilgotności;
  • dostosowanie do wahań temperatury;
  • szybka kontrola aktywności pasków;
  • sprawdzanie ilości krwi do testowania;
  • sprawdź integralność pasków.

Kontrola kontrolna obejmuje roztwór o dwóch poziomach - niskim / wysokim stężeniu glukozy. Są one potrzebne: podczas odbierania wątpliwych danych, po wymianie z nową baterią, podczas korzystania z nowego opakowania.

Jaka jest różnica między Accu-Chek Performance Nano?

Accu Chek Performa Nano to wariant glukometru o bardzo małych rozmiarach, który jest bardzo wygodny do noszenia w torebce lub torebce. Niestety, nie jest produkowany, ale nadal można go kupić w niektórych sklepach internetowych lub aptekach.

Wśród zalet tego mini-modelu są:

  • nowoczesny design;
  • Duży wyświetlacz z wyraźnym obrazem i podświetleniem;
  • zwartość i lekkość;
  • zapewnia wiarygodne dane i spełnia wszystkie wymagania dotyczące dokładności;
  • szczegółowa weryfikacja wyników;
  • funkcjonalność: obliczanie wartości średniej, markery przed / po posiłkach, są przypomnienia i ostrzeżenia;
  • obszerna pamięć - do 500 testów i ich transfer do komputera;
  • długi czas pracy na baterii - do 2000 pomiarów;
  • jest kontrola kontrolna.

Wśród niedociągnięć jest częsty brak materiałów eksploatacyjnych i stosunkowo wysoka cena za urządzenie. Ostatnim kryterium nie jest, aby wszyscy byli minusami, ponieważ koszt urządzenia jest w pełni zgodny z jakością.

Recenzje użytkowników

Accu Chek Performa zebrał wiele pozytywnych opinii od osób, które używały tego urządzenia do monitorowania domu. Zauważyli niezawodność i jakość urządzenia, dokładność wskaźników, dodatkową wygodną funkcjonalność. Niektórzy użytkownicy docenili cechy zewnętrzne - stylowy wygląd i kompaktową obudowę (szczególnie podobała się jej połowa).

Podzielę się doświadczeniem z urządzeniem. Accu-Check Perfoma łatwe w obsłudze, ma pamięć dla dużej liczby pomiarów dokładnie przedstawia wyniki (w szczególności pogodzić analizę danych kliniczne wskaźniki rozchodzą 0,5). Bardzo zadowolony z przekłuwania klamki - możesz najbardziej odsłonić głębokość nakłucia (nałożyć na cztery). Z tego powodu procedura stała się prawie bezbolesna. Funkcja "budzik" przypomina o planowanej kontroli poziomu cukru w ​​ciągu dnia. Przed zakupem zwróciłem uwagę na konstrukcję urządzenia - bardzo nowoczesny i kompaktowy model, który mogę nosić wszędzie ze sobą. Jako całość jest bardzo zadowolony z glukometru.

Ольга, 42 lata, St. Petersburg

Używam tego glukometru w mojej praktyce medycznej. Zauważam wysoką dokładność wyników zarówno w stanach hipoglikemicznych, jak i wysokich cukrach, w szerokim zakresie pomiarów. Urządzenie zapamiętuje datę i godzinę, ma obszerną pamięć, obliczenia średniego wskaźnika, spełnia wymagania dokładności - wskaźniki te są ważne dla każdego lekarza. Pacjenci skorzystają z funkcji przypomnienia i ostrzeżenia o korzystaniu z domu. Jedyną wadą są przerwy w dostarczaniu pasków testowych.

Antsiferova LB, endokrynolog

Moja matka ma cukrzycę i musi kontrolować glukozę. Kupiłem jej Akku-Chek Perfom za radą znanego farmaceuty. Urządzenie wygląda dość ładnie, bardzo kompaktowo z dużym ekranem i podświetleniem, co jest ważne dla osób starszych. Jak zauważa matka, używanie glukometru jest bardzo łatwe do kontrolowania cukru. Wystarczy włożyć pasek, przebić palec i nałożyć krew. Po kilku sekundach wynik zostanie wyświetlony na wyświetlaczu. Wygodne są również "przypomnienia", które są proszone o przeprowadzenie testu na czas. Dla osób chorych na cukrzycę urządzenie będzie wiernym przyjacielem przez długi czas.

Алексей, 34, Челябинск

Urządzenie można kupić w wyspecjalizowanych sklepach, aptekach, zamawianiu na stronie.

Średnia cena dla Accu-Chek Performa i akcesoriów:

  • Accu-Chek Perfom - 2900 rubli;
  • Roztwór kontrolny - 1000 r.;
  • Paski testowe 50 szt. - 1100 rubli., 100 szt. - 1700 rubli;
  • Bateria ma 53 r.

Accu-Chek Perfom - urządzenie nowej generacji do testowania w różnych warunkach. Uzyskanie wyniku za pomocą glukometru stało się teraz szybkie, wygodne i proste.

Glyukometr Akku Chek Performa Nano: opinie i oceny Accu Chek Performa Nano

Glukometr Accu Chek Performa Nano firmy Roche Diagnostics jest uważany za absolutnego lidera wśród podobnych urządzeń do codziennego badania poziomu cukru we krwi. Jest to bardzo dokładna i stylowa konstrukcja, która ma niewielkie wymiary, więc wygodne jest noszenie jej w torebce, zwłaszcza dzieci, w celu monitorowania glukozy w dowolnym momencie.

Funkcje urządzenia

Aby uzyskać wyniki testu za pomocą tego miernika, wystarczy 0,6 μl krwi, czyli jedna kropla. Glukometr Nano wyposażony jest w wysokiej jakości wyświetlacz z dużymi znakami i wygodnym podświetleniem, dzięki czemu mogą go używać osoby ze słabym wzrokiem, a zwłaszcza to urządzenie jest odpowiednie dla osób starszych.

Accum sprawdzić nano ma wymiary 43x69x20 mm, jego waga wynosi 40 gramów. Urządzenie pozwala na przechowywanie 500 wyników badań w pamięci z datą i godziną analizy. Istnieje również funkcja do obliczania średniej wartości pomiarów na tydzień, dwa tygodnie w miesiącu lub trzy miesiące. Pozwala to na monitorowanie dynamiki zmian i analizowanie wskaźników przez długi czas.

Accum check nano jest wyposażony w specjalny port podczerwieni, który jest zawarty w urządzeniu, umożliwia synchronizację wszystkich danych z komputerem lub laptopem. Aby upewnić się, że pacjent nie zapomni o koniecznych badaniach, miernik ma wygodny budzik z funkcją przypomnienia.

Jako że baterie to dwie baterie litowe CR2032, które wystarczą do przeprowadzenia 1000 pomiarów. Urządzenie może się włączyć automatycznie po zainstalowaniu paska testowego, a po użyciu jest automatycznie wyłączane. Licznik jest wyłączany dwie minuty po teście. Po wygaśnięciu okresu przechowywania paska testowego urządzenie poinformuje o tym za pomocą sygnału alarmowego.

Aby Akku sprawdziło działanie performa nano przez dłuższy czas, musisz przestrzegać zasad użytkowania i przechowywania urządzenia. Dopuszczalna temperatura przechowywania wynosi od 6 do 44 stopni. Wilgotność powietrza powinna wynosić 10-90 procent. Urządzenie może być używane na wysokości roboczej do 4000 metrów nad poziomem morza.

Korzyści

Wielu użytkowników wybierających nano Accu Check pen pozostawia pozytywne opinie na temat swojej funkcjonalności i wysokiej jakości. W szczególności cukrzycy są jednymi z pozytywnych cech następujących cech urządzenia:

  • Za pomocą glukometru wyniki pomiaru poziomu cukru we krwi można uzyskać w ciągu pół minuty.
  • Do badania wymagane jest jedynie 0,6 μl krwi.
  • Urządzenie może przechowywać 500 ostatnich pomiarów w pamięci z datą i godziną analizy.
  • Kodowanie jest automatyczne.
  • Miernik ma port podczerwieni do synchronizacji danych z mediami zewnętrznymi.
  • Glukometr umożliwia pomiar w zakresie od 0,6 do 33,3 mmol / l.
  • Aby zbadać poziom glukozy we krwi pacjenta, stosuje się metodę elektrochemiczną.

Zestaw zawiera:

  1. Urządzenie do pomiaru poziomu cukru we krwi;
  2. Dziesięć pasków testowych;
  3. Uchwyt do piercingu Accu Chek Softclix;
  4. Dziesięć lancetów Accu Chek Softclix;
  5. Dysza na uchwycie do pobierania krwi z barku lub przedramienia;
  6. Wygodny miękki futerał do urządzenia;
  7. Instrukcja użytkownika w języku rosyjskim.

Instrukcje użytkowania

Aby uruchomić urządzenie, musisz włożyć do niego pasek testowy. Następnie musisz sprawdzić kod numeryczny. Po wyświetleniu kodu ikona w postaci migającej kropli krwi powinna pojawić się na wyświetlaczu, co oznacza, że ​​glukometr jest gotowy do użycia.

Przed użyciem Accum Pen Pour Nano należy dokładnie umyć ręce mydłem i założyć gumowe rękawice. Środkowy palec musi być starannie oszlifowany, aby poprawić krążenie krwi, po czym został zetknięty roztworem zawierającym alkohol i nakłuciem nakłuwa się przebicie. Nakłuj skórę lepiej od strony palca, aby nie bolało. Aby wydalić kroplę krwi, palec powinien być lekko masowany, ale nie naciskaj.

Końcówka paska testowego, koloru żółtego, musi być doprowadzona do nagromadzonej kropli krwi. Pasek testowy automatycznie wchłonie wymaganą objętość krwi i zgłosi go, jeśli wystąpi niedobór, w którym to przypadku użytkownik może dodatkowo podać niezbędną dawkę krwi.

Po całkowitym wchłonięciu krwi do paska testowego, na wyświetlaczu urządzenia pojawia się symbol klepsydry, co oznacza, że ​​Accu Check pen nano rozpoczął proces badania krwi pod kątem zawartej w nim zawartości glukozy. Wynik testu pojawi się na ekranie po pięciu sekundach, więc wiele rosyjskich glukometrów działa.

Wszystkie wyniki testu są automatycznie zapisywane w pamięci urządzenia, a data i czas testu są odnotowywane. Przed wyłączeniem glukometru można dokonać korekty wyników analizy i zanotować, kiedy przeprowadzono badanie krwi - przed lub po posiłku.

Recenzje na temat Accu Check nano

Accu Check Nano jest bardzo popularny wśród osób, które mają problemy z podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Przede wszystkim użytkownicy zauważają użyteczność i proste menu urządzenia. Accu check nano może być używany zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Ze względu na mały rozmiar, można go nosić przy sobie i, jeśli to konieczne, badanie krwi w dowolnym momencie. W tym celu urządzenie ma wygodną torbę z przegródkami, w której wszystkie urządzenia do przeprowadzania testu są umieszczone wygodnie.

Ogólnie rzecz biorąc, urządzenie ma wystarczająco dużo pozytywnych opinii w przystępnej cenie, która wynosi 1600 rubli. Glukometr ma wysoką jakość i niezawodność, dlatego gwarancja na jego działanie wynosi 50 lat, co potwierdza zaufanie producentów do ich produktów.

Urządzenie ma nowoczesny design, dzięki czemu można go używać nawet jako prezentu. Wielu użytkowników nie waha się pokazywać licznika swoim znajomym, ponieważ wygląda na innowacyjne urządzenie, niż pokazuje innym.

Wiele osób twierdzi, że jest bardzo podobny do nowoczesnego telefonu komórkowego, który przyciąga uwagę.

Recenzje miernika mają negatywne opinie, które w zasadzie sprowadzają się do trudności z uzyskaniem pasków testowych do badań krwi. Ponadto, niektórzy ludzie narzekają, że instrukcje do urządzenia są napisane zbyt skomplikowanym językiem i małą czcionką.

Dlatego przed przeniesieniem urządzenia do użytku dla osób starszych zaleca się najpierw zrozumieć, po czym na przykład wyjaśnić, jak korzystać z glukometru.

Podstawowa temperatura od A do Z

* Drodzy przyjaciele! Tak, to reklama, wirująca tak, jak powinna!

Diabetes mellitus i glukometr Accu-Chek

Moja matka ma cukrzycę (2 lata). Korzystanie z Accu-Chek Perform, w obliczu problemu: urządzenie poszło źle. Rozwiązanie problemu było szybkie i, co najważniejsze, pozbawione kosztów finansowych.

Nieczęsto widzę podobne tematy na stronie, więc zdecydowałem, że ta informacja nagle przyda się komuś lub po prostu interesująca. Lub napisz do mnie w PM, lub omówmy ten problem tutaj (nie wiem, czy to możliwe?, Nie reklamuje?).

Przeczytaj komentarze 13:

Bush, napisz tutaj. Moja matka chorowała na cukrzycę, a raczej na stan przedcukrzycowy, kiedy wciąż nie ma zmian i wszystko jest regulowane przez odpowiednie odżywianie. Ma także miernik czeku Acqua, ale nie możemy go w ogóle użyć! Mama łatwiej jest iść do kliniki i oddać krew. Instrukcje nie opisują, jak coś zrobić, wydaje się, że instrukcje zostały napisane nie dla tego urządzenia, nawet jeśli zdjęcia nie pasują, nasze urządzenie nie wygląda tak. To trzeci rok z martwą wagą...

Mój tata też Accu-Chek aż pah-pah-pah żadnych problemów, prawda jest taka, że ​​dopiero pół roku.. Kupiłem w zestawie z uchwytem, ​​na metry i dwa opakowania pasków testowych i igły opakowanie 25 szt. + Torba pod nim.. w ubiegłym miesiącu kupili igły, niemile zaskoczony, że różnią się one pod względem średnicy (((i nie wiem, kupiłam gruby mocno (((ukłucie boli..

Na początek cukier w krwi mojej matki waha się od 2 do 5 jednostek. To oczywiście jest fajne. Cóż, dla tych, którzy nie są "w temacie", aby podkreślić - jest bardzo fajnie. Dlatego ważne jest, aby był mierzony co najmniej dwa razy dziennie: rano i wieczorem. Innym ważnym powodem jest obliczenie dawki leku (pigułki lub zastrzyku, ale oba są dawkowane w zależności od potrzeb organizmu). Mam nadzieję, że jest to zrozumiałe.

Po zepsuciu urządzenie sprawiło, że praktycznie "poleciałem" do apteki po nową. Biorąc pod uwagę fakt, że zakup urządzenia w 2009 roku, a wszystkie dokumenty wraz z pudełkiem, w którym jest sprzedawany, zaginęły, myślałem gorączkowo, że gwarancja nie działa (wzorzysty na uwadze, że minął rok, a gwarancja może, 1 rok).

Już trzymania pieniędzy przez okno z jednej strony, a z drugiej strony biorąc nową skrzynkę z nowym instrumentem, język przypadkowo, czysto ziemskie poleciał frazę: „ale jak wielu zapewnień z urządzenia?”. Odpowiedź: "Dla życia". Była zaskoczona, delikatnie mówiąc) Rozmawiała przez telefon z farmaceutą. Dali mi telefon nadzorującej ich aptekę na dziewczynę Accu-Check i jestem z niej natychmiast zadzwonił, okazało się, że rzeczywiście - urządzenie posiada dożywotnią gwarancję, a co by zastąpić go nowym potrzebom tylko urządzenie (czyli dokumenty na jej temat, a także sprawdzanie i pakowanie - NIE POTRZEBUJESZ). Ta dziewczyna była tak uprzejma, że ​​dotrzymała obietnicy i zadzwoniła do mnie wieczorem, żeby mogła mi podać adresy do wymiany.

Adresy (dla Moskwy):
1) ul. Timiryazevskaya, 42. Telefon: 8 (495) 229-67-03.
2) ul. Suvorovskaya, 6. Telefon: 8 (495) 765-26-69.
3) ul. Schepkina, 47. Tel.: 8 (495) 221-22-76 lub 643-29-38.

Osobiście wczoraj pojechałem na drugi adres, wcześniej zadzwoniłem do nich. Ponownie potwierdziłem, że czekają na mnie i nie będzie żadnych problemów. To wszystko się stało. Po napisaniu standardowej aplikacji, w ciągu 5 minut otrzymałem nowe pudełko, na którym widniał napis "nie do sprzedaży".

A ostatniej nocy moja mama, kiedy mierzony cukier, zobaczył 26 jednostek (jest to w tempie 5 jednostek), pili wódkę))) i po 1 godzinie, zmierz i cukier był już 12. Wódka obniża cukier - dowiedzieliśmy)

Który glukometr jest lepszy?

Który producent glukometrów jest najpopularniejszy i dlaczego? Jakie problemy techniczne mogą wystąpić z urządzeniem, jak ich uniknąć i co się stanie?

Sergey Zakharov napisał w dniu 19 sierpnia 2012: 04

Używam 4 glukometrów. Accu-Chek Active (już 9 rok), Accu-Chek Performa, Van Touch Select i Satellite. Pierwsze trzy szczególne skargi nie są, szczególnie dla Akku-Chek Aktiv. Satelity są dokładne i zawsze, moim zdaniem nie można zaufać, jest pokazany dokładnie, ale nie jest grzechem, że więcej niż 50% (pod odsłon). O dokładności wszystkich glukometrów importowych, moim zdaniem, „jak wiele osób ma tak wiele opinii” naslyshen I oraz o Van Thaciego wszystkim, nie wszystkie dobre opinie. W każdym glukometrze, dożywotnia gwarancja, jeśli istnieją jakiekolwiek wątpliwości co do dokładności bez żadnych problemów, zawsze będzie ona zmieniana. Wszystkie pasują do mnie, jak - jak bardzo sprawdziłem (i okresowo sprawdzam), czy poprawnie. Użyteczność, me !, Accu-Sprawdza nieco bardziej komfortowe, Van ściegu Selekt.A nich korzystać nie tylko w domu, ale także na wakacje, podróże, turystyka, sport, w pracy!

Tatiana K. napisała 24 września 2012: 011

Aktywna akupunktura dała testy w laboratorium i sprawdziła, czy nie ma rozbieżności

Strona została usunięta. Glukometr "DIABEST" napisał w dniu 07 października 2012: 15

Tak, naprawdę "ilu ludzi, tyle opinii" zgadza się z Siergiejem Zacharowem.
Najlepszym glukometr - jest osobą, która nie pozwoli na wyniki, zawsze pod ręką, dla których jest to wygodne, aby kupić paski testowe, są jednoczęściowe zamknięte opakowania, a ich wartość nie jest krytyczna dla budżetu przy częstotliwości pomiaru co najmniej 5 razy dziennie. Ponieważ to bardzo ważne.
Jeśli chodzi o problemy techniczne, to postępuj zgodnie z instrukcjami, a jeśli wszystko się stało, wystarczy zmienić urządzenie. To nic nie kosztuje.
Z poważaniem, Dmitry Razdolsky.

Lena napisała 29 października 2012: 010

Aku-check asset, Satellite plus, Satellite Express

Dzień dobry!
Używane są wszystkie trzy urządzenia. Dokładność odczytów jest wyższa niż kontrola Acu. Satelita plus często jest mylony z 1 jednostką. Ale satelita ekspresowy ogólnie dla więcej niż 2 jednostek. Być może to urządzenie mam takie, ale wygląd i montaż jakiejś zabawki - wszystkie skrzypienia, a nawet skrzynia nie zamyka się. Zaufanie jest więc raczej sprawdzianem acu.

Boris Hunt napisał w dniu 23 czerwca 2013: 09

Próbowałem kilka glukometrów i jeden nie pokrywa się z laboratrnymi pokazatelemi, ale moim zdaniem Accu-Chek Aviva i Van Touch Ultra to najbardziej wygodny, praktyczny i wydajność między nimi są praktycznie identyczne, taśmy niestety trochę drogie, ale Internet można znaleźć w 2 razy tańsze.

Vladimir Makarets napisał 23 czerwca 2013: 21

Glukometr do kupienia w POLSCE. dokładnie pokazuje, ale cena wynosi 90 USD

Mały i niezawodny miernik glukozy Accu Chek Performance

Choroba cukrzycowa nie jest leczona w tym czasie. Jest to patologia, która staje się sposobem na życie, ale w możliwościach samego pacjenta - w celu powstrzymania jego progresji, zminimalizowania objawów, zrekompensowania lekarstw z korektą odżywiania, aktywności fizycznej, tła emocjonalnego itp.

Żeby sam pacjent mógł jasno zrozumieć jego stan, opierając się nie tylko na czynnikach subiektywnych, potrzebujemy pewnych mierzalnych, dokładnych i wiarygodnych danych. Te biochemiczne wskaźniki krwi, a konkretnie - zawartość glukozy we krwi. Analizy tego markera każdy cukrzyca może zrobić sam, w domu, za pomocą prostego urządzenia przenośnego.

Formularz kontroli urządzenia

Nowoczesny bioanalizator o atrakcyjnych właściwościach - często jest to dokładnie sposób prezentacji glukometru Accucchek Performa. Ma niewielkie wymiary, wygląda jak telefon komórkowy, urządzenie jest precyzyjne i wygodne w użyciu. Taka aparatura jest aktywnie wykorzystywana przez pracowników medycznych do testowania stanu pacjentów. Szeroka aplikacja Accu chek Performa uzyskała i jako domowy analizator.

Zalety tego miernika:

  • Zwartość;
  • Duży ekran o wysokim kontraście;
  • Pen-piercing system z systemem do wyboru głębokości przebicia;
  • Etykietowanie danych przed / po posiłkach;
  • Łatwość użycia.

Odłączanie gadżetu automatycznie, gdy nie jest aktywnie używane przez 2 minuty, urządzenie wyłącza się. Pomaga to zaoszczędzić baterie urządzenia, przyczynia się do ich wydatków ekonomicznych.

Przypomni właścicielowi, że nadszedł czas na kolejne badanie. Użytkownik może ustawić 4 pozycje alarmowe. Urządzenie jest również w stanie ostrzegać o kryzysie hipoglikemicznym. Aby to zrobić, urządzenie musi wprowadzić dane, które zalecił lekarz, a gdy analiza ujawni dokładnie te dane, technik uruchomi alarm.

Uzupełnij urządzenie

Kupując taki produkt, upewnij się, że nawet przy zakupie sprawdź, czy wszystko jest w pudełku.

W wyposażeniu fabrycznym:

  • Sam aparat;
  • Oryginalne paski testowe z identyfikatorem kodu;
  • Pióro do nakłuwania skóry Klisza kontrolna Accu check;
  • Sterylne lancety;
  • Bateria;
  • Specjalne rozwiązanie kontrolne o dwóch poziomach;
  • Okładka;
  • Instrukcja użytkownika.

Oczywiście w przypadku większości kupujących ważna jest również cena czeku zwrotnego w Accrze. Kosztuje to inaczej: możesz znaleźć urządzenie i za 1000 rubli, a za 2300 rubli nie zawsze jest jasne, jak rozproszyć cenę. Nie tak tanie będzie koszt i paski, duże pakiety mogą kosztować więcej niż samo urządzenie.

Jak korzystać z urządzenia

To urządzenie wymaga wstępnego kodowania. Najpierw wyłącz analizator i odwróć go z ekranu. Wprowadź element kodu z numerem w specjalnym gnieździe. Jeśli gadżet został już użyty, stary powinien zostać usunięty przez wstawienie nowego. Za każdym razem zmieniaj położenie płyty, otwierając nową rurkę pasków wskaźnikowych.

Jak zmierzyć poziom cukru za pomocą kontroli Accu?

  1. Umyj ręce. Nie pocieraj ich alkoholem - rób to tylko wtedy, gdy nie możesz umyć rąk. Alkohol sprawia, że ​​skóra jest bardziej gęsta, a zatem przebicie będzie bolesne. A jeśli roztwór alkoholu nadal nie ma czasu na odparowanie, dane z pewnością będą zaniżone.
  2. Przygotuj pióro do przekłuwania.
  3. Włóż pasek testowy do urządzenia. Porównaj dane na ekranie z wartościami wskazanymi na pasiastej beczce. Jeśli z jakiegoś powodu kod się nie pojawi, powtórz sesję.
  4. Przygotuj palec, masuj, przebij go piórem.
  5. Specjalna żółta strefa wskaźnika na taśmie dotknie próbki krwi.
  6. Poczekaj na wynik, usuń pasek testowy.

Jeśli to konieczne, możesz pobrać krew ze strefy alternatywnej.

Ale nie zawsze takie wyniki są poprawne. Jeśli weźmiesz krew z tego miejsca (na przykład przedramię lub dłoń), zrób to tylko na pusty żołądek.

Cechy pasków testowych

Taśmy wskaźnika dla tego gadżetu są wykonane przy użyciu specjalnej technologii, która gwarantuje kompleksową weryfikację informacji uzyskanych w wyniku analizy. Każdy zespół ma sześć złotych kontaktów, a wszystkie są naprawdę potrzebne.

Kontakty w pasmach wskaźnikowych:

  • Konieczne dostosowanie się do zmian procentowej wilgotności;
  • Zapewnić dostosowanie do wahań temperatury;
  • Zorganizuj szybką kontrolę aktywności taśmy;
  • Są w stanie sprawdzić dawkę krwi do analizy;
  • Zapewnij integralność taśm.

Monitorowanie kontroli jest obowiązkowe: obejmuje rozwiązanie dwóch poziomów, jeden - o wysokiej zawartości glukozy, drugi - o niskim poziomie.

Jeśli zostaną określone jakiekolwiek wątpliwe dane, te rozwiązania są z pewnością używane jako test kontrolny.

Co to jest sprawdzanie Accum urządzenia

Jest to kolejny popularny wariant, którego nazwa brzmi: Accu check nano to bardzo mały glukometr, który jest wygodny w noszeniu nawet w sprzęgłach lub torebce. Do tej pory to urządzenie, niestety wielu użytkowników, nie jest już wydawane. A jednak w niektórych sklepach lub aptekach nadal można znaleźć Accu Chek Performa nano.

Zalety tego urządzenia:

  • Rzeczywisty low-key design;
  • Duży ekran z wysokiej jakości obrazem i podświetleniem o wystarczającej jasności;
  • Lekki i miniaturowy;
  • Wiarygodność danych;
  • Wielopoziomowa weryfikacja otrzymanych danych;
  • Obecność sygnałów ostrzegawczych i sygnałów;
  • Duża ilość pamięci - przynajmniej 500 ostatnich pomiarów pozostaje we wbudowanej pamięci urządzenia;
  • Bateria długotrwała - wystarcza na 2000 pomiarów;
  • Możliwość kontroli kontroli.

Czy taki analizator ma wady? Oczywiście nie może się obejść bez nich. Przede wszystkim faktem jest, że znalezienie materiałów eksploatacyjnych do gadżetu może być prawdziwym problemem. W związku z tym, że więcej takich czeków Akku nie jest wydawanych, a paski do niego nie są produkowane w tych samych woluminach. Cena urządzenia wynosi od 1500 rubli do 2 000 rubli, za dni akcji można kupić tańszy biobanizer.

Analiza w pomiarze poliklinicznym lub domowym

Oczywiście analiza laboratoryjna będzie dokładniejsza. Ale jeśli zakupiłeś dobry instrument, różnica parametrów obu opcji badawczych nie powinna przekraczać 10%. Dlatego też, kupując glukometr, wielu diabetyków całkiem rozsądnie postanawia sprawdzić to pod kątem dokładności. W tym celu, na rękę zrobić badania krwi w klinice, a następnie natychmiast udał się z lekarzem, wykonać kolejne nakłucia palca uchwyt na metr, i zmierzyć poziom cukru korzystania z urządzenia. Wyniki muszą być porównywane.

Jak poprawnie wykonać badanie krwi dla cukru:

  • Nie jedz przed podaniem 8-12 godzin;
  • Jeśli chcesz pić, powinna to być tylko czysta woda pitna (bez cukru);
  • Alkohol nie pije co najmniej dzień przed analizą;
  • Powstrzymaj się od mycia zębów w dniu testu;
  • Nie żuć gumy do żucia w dniu testu.

Konieczne jest wyjaśnienie diagnozy w przypadku wątpliwego wyniku. Może to być badanie hemoglobiny glikowanej. Ten test pozwoli ci ocenić stężenie glukozy we krwi w poprzednich trzech miesiącach. Ale częściej to badanie jest zalecane osobom, które przechodzą terapię przeciwcukrzycową. Podaje informacje na temat skuteczności działań.

Po pierwsze, poziom cukru we krwi jest mierzony na pusty żołądek, po czym osoba pije roztwór glukozy. Następnie cukier mierzy się co pół godziny, lekarze tworzą harmonogram, na podstawie tego i wyciągane są wnioski na temat obecności choroby.

Spróbuj wykonać test w spokojnym stanie. Dotyczy to pomiarów w domu.

Wszelkie zakłócenia mogą powodować zaburzenia metaboliczne, co negatywnie wpłynie na wiarygodność testu.

Informacje zwrotne od właściciela

Kupowanie formularza kontroli Accu dzisiaj nie jest takie proste, ale jeśli widziałeś takie urządzenie w sklepie lub aptece, nie byłoby zbyteczne czytanie z góry opinii o prawdziwych właścicielach. To może być pomocna wskazówka. A jeśli już masz glukometr, którego używasz aktywnie, nie leniwy się napisać recenzję samemu - może ktoś będzie tego potrzebował.

Kontrola Accu Performa jest popularnym urządzeniem, które wielu chętnie kupiłoby, ale coraz trudniej robi to każdego dnia. Jeśli znajdziesz urządzenie w sprzedaży, sprawdź sprzęt, kartę gwarancyjną, natychmiast kup zestaw pasków.

Glucometer Akku-Chek Performa, 1 szt.

Instrukcje użytkowania

Producent

Forma wydania

Charakterystyka

Opis

Glucometer Akku-Chek Performa to nowy wysokiej jakości glukometr.

• Nie wymaga kodowania

• 5 możliwości kontrolowania cukrzycy

• 100% spełnia wymagania normy ISO 15197: 2013 *

* Freckmann G, Schmid C, Baum Stark A, Pleus S, Link M, Haug C,. Ocena dokładności 43 systemów używanych do samokontroli poziomu glukozy we krwi zgodnie z DIN EN ISO 15197. J Diabetes Sci Technol. 2012; 6 (5): 1060-1075.

Glucometer accu chek performa

Glukometr "Accu-Chek Performa Nano": instrukcje, recenzje

U osób, u których zdiagnozowano cukrzycę, ważne jest regularne sprawdzanie stężenia glukozy w krwi włośniczkowej. Pacjenci uzależnieni od insuliny zwykle robią to kilka razy dziennie, a osoby z cukrzycą typu 2 mogą wykonywać analizę 1-2 razy w tygodniu. Niezastąpioną pomocą dla wszystkich diabetyków są glukometry.

Accu-Chek Performa Nano

Nowoczesny model urządzenia pozwala dowiedzieć się, jakie stężenie glukozy we krwi występuje w ciągu kilku sekund. Glukometry "Accu-Chek Performa Nano" nie przekraczają wartości klucza z urządzenia. Ich waga wynosi tylko 40 g. Są one 69 mm długości, 43 mm szerokości, a ich grubość wynosi tylko 20 mm. Wyprodukuj te urządzenia w USA w firmie Roche.

Oprócz niewielkich rozmiarów, wiele osób jest zainteresowanych projektem urządzenia. Ludzie zwracają uwagę na błyszczący ciele przypominającym mały telefon komórkowy i duży wyświetlacz, który wyświetla jasne i dużych ilościach. Ważne jest również to, że nauczyć się korzystać mogą nie tylko młodszych pacjentów, orientuje się w nowoczesnych technologiach i nadąża za duchem czasu, ale także do starszych emerytów, którzy boją się wszystkich nowinek technologicznych.

Bądź ostrożny

Według WHO 2 miliony ludzi umiera co roku z powodu cukrzycy i jej powikłań. W przypadku braku odpowiedniego wsparcia organizmu, cukrzyca prowadzi do różnego rodzaju powikłań, stopniowo niszcząc organizm ludzki.

Najczęściej występują powikłania: zgorzel cukrzycowa, nefropatia, retinopatia, owrzodzenie troficzne, hipoglikemia, kwasica ketonowa. Cukrzyca może również prowadzić do rozwoju guzów nowotworowych. Niemal we wszystkich przypadkach umiera osoba z cukrzycą, boryka się z bolesną chorobą lub staje się osobą niepełnosprawną.

Co ludzie powinni robić z cukrzycą? Centrum Badań Endokrynologicznych Rosyjskiej Akademii Medycznej zdołało wyleczyć całkowicie leczenie cukrzycy.

Obecnie odbywa się Federalny Program "Zdrowy Naród", w ramach którego ten lek jest podawany każdemu obywatelowi Federacji Rosyjskiej i WNP - BEZPŁATNIE. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź oficjalną stronę MINZDRAVA.

Zawartość opakowania

Jeśli podobał Ci się glukometr Accu-Chek Performa Nano, możesz kupić go w aptece, sklepie specjalizującym się w sprzedaży produktów medycznych lub zamówić u przedstawicieli. Oprócz samego urządzenia, zestaw zawiera specjalne urządzenie do nakłuwania palca o nazwie "Accu-Chek Softclix", lancety do niego w ilości 10 sztuk. Specjalna dysza, dzięki której można pobrać krew nie tylko z palca, ale także z innych miejsc, takich jak przedramię lub dłoń. Ponadto producent natychmiast daje 10 pasków testowych do diagnozy.

Pochodzi z wygodnym futerale, który łatwo dopasować Glukometr Accu Chek instrukcje „Aviva Nano”, aby pomóc ofertę z jak korzystać z urządzenia, dwie baterie.

Funkcje urządzenia

W porównaniu z podobnymi urządzeniami urządzenie Roche ma wiele zalet. Każdy z tych mierników może zapamiętać 500 wyników pomiarów. W tym samym czasie użytkownicy mają możliwość obliczenia średnich z ostatnich 7 dni, dwóch tygodni lub miesiąca. Ponadto osoby uzależnione od insuliny mogą wykonywać oznaczenia i wybierać podczas pomiaru - przed lub po jedzeniu.

Kolejną niezaprzeczalną zaletą jest to, że wyniki są wyświetlane po 5 sekundach. Nawiasem mówiąc, niewielka kropla zaledwie 0,6 μl jest wystarczająca do diagnozy. Po włożeniu paska testowego do glukometru Accu-Chek Performa Nano włącza się automatycznie. Kod jest ustalany za pomocą specjalnego chipu elektronicznego, który znajduje się wewnątrz każdego opakowania. Przy okazji urządzenie wyświetli ostrzeżenie, jeśli spróbujesz zdiagnozować za pomocą przeterminowanych pasków testowych. Są odpowiednie przez 18 miesięcy od daty produkcji. Nie ma znaczenia, kiedy opakowanie zostało otwarte.

Unikalny potencjał

Glukometr "Accu-Chek Performa Nano" to nowoczesne urządzenia. Zostały zaprojektowane głównie w celu poznania stężenia glukozy. Poza tym możesz skonfigurować połączenie z komputerem osobistym, aby przesyłać wyniki przez port podczerwieni. Ponadto urządzenie korzystnie wypada w porównaniu z tym, że można ustawić budzik, co wskazuje na potrzebę pomiarów. Użytkownicy mają możliwość wyboru 4 różnych czasów sygnału.

Dokładność diagnostyki urządzenia zapewniają unikalne paski testowe ze złotymi stykami. Ponadto, jeśli to konieczne, można skalibrować osocze krwi.

Od wielu lat badam problem CUKRZYCY. To straszne, kiedy tak wielu ludzi umiera, a jeszcze więcej jest niepełnosprawnych z powodu cukrzycy.

Spieszę przekazać dobre wieści - Centrum Naukowe Endokrynologii Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych udało się opracować lek całkowicie leczący cukrzycę. Obecnie skuteczność tego leku jest zbliżona do 100%.

Kolejna dobra wiadomość: Ministerstwo Zdrowia przygotowało specjalny program, który rekompensuje niemal całkowity koszt leku. W Rosji i krajach WNP diabetyków do można uzyskać narzędzie - DARMOWE!

Glukometry "Akku-Chek Performa Nano" pozwalają na oznaczenie stężenia glukozy we krwi w takich zakresach: 0,6-33 mmol / l. Ich normalne działanie jest możliwe w temperaturze otoczenia od +6 do +44 o C i wilgotności nie przekraczającej 90%.

Funkcje operacji

Jeśli musisz zmierzyć stężenie glukozy we krwi, ale nigdy wcześniej nie korzystałeś z specjalnego urządzenia, musisz dowiedzieć się, jak działają glukometry Accu-Chek Performa Nano. Jak korzystać z tych urządzeń, łatwo zrozumieć, jeśli przejrzysz instrukcję.

Aby rozpocząć pracę z urządzeniem, musisz włożyć pasek testowy i sprawdzić kod na opakowaniu i na ekranie. Jeśli się pokrywają, możesz przejść do następnego kroku.

Lancet wprowadzony do wstrzykiwacza, w palcu wykonuje się małe przebicie. Końcówka paska testowego (pole w kolorze żółtym) jest nakładana na krew, która wystaje. Następnie ikona klepsydry powinna pojawić się na ekranie. Oznacza to, że urządzenie pracuje i analizuje otrzymany materiał. Jak tylko proces zostanie zakończony, zobaczysz, jaki jest twój poziom glukozy. Wynik glukometru Accu-Chek Performa Nano jest automatycznie zapisywany. Jednocześnie zostanie wskazana data i godzina badań. Nie wyciągaj paska testowego z urządzenia, możesz zauważyć, kiedy pomiar został wykonany - przed lub po jedzeniu.

Zakup urządzenia i materiałów eksploatacyjnych

Diabetycy wiedzą, że nie ma problemu z zakupem urządzenia do pomiaru poziomu cukru we krwi. Ale osobną pozycją wydatków w budżecie rodzinnym są paski testowe i lancety. To prawda, że ​​te ostatnie nie powinny być kupowane tak często. Zwykle jedna igła jest używana 20-30 razy.

Ceny urządzeń zależą od miejsca zakupu. Niektórzy znajdują ich na 800 rubli. inni kupują za 1400 rubli. Taka różnica w kosztach to tylko polityka cenowa sklepów i aptek, gdzie można kupić glukometry "Accu-Chek Performa Nano". Paski testowe są również lepsze do wyszukania, a nie do zakupu w pierwszej aptece licznikowej. Dla pakietu 50 sztuk. będzie musiał dać nieco więcej niż 1000 rubli.

Recenzje ludzi

Jeśli wybierzesz glukometr, będziesz zainteresowany nie tylko informacją podaną przez producenta, ale także opiniami pacjentów, którzy używają go regularnie. Warto zauważyć, że większość ludzi jest zadowolona z urządzenia. Zauważają, że każdy może dowiedzieć się, jak z nim pracować. Duży ekran jarzeniowy jest wygodny nawet dla osób ze słabym wzrokiem, a pamięć dla 500 wyników i możliwość określenia średniej wartości są niezbędne dla pacjentów zależnych od insuliny.

Wielu nawet jest gotowych polecić swoim znajomym glukometry "Accu-Chek Performa Nano". Informacja zwrotna wskazuje, że urządzenie jest bardzo łatwe w użyciu. Niektóre są zadowolone z funkcji przypominania, podczas gdy inne wykonują pomiary tylko w dogodnym dla nich czasie.

Historie naszych czytelników

Wygrałem cukrzycę w domu. Minął miesiąc odkąd zapomniałem o wyścigach cukru i spożyciu insuliny. Och, jak kiedyś cierpiałem, ciągłe omdlenia, telefony alarmowe. Ile razy chodziłem do endokrynologów, ale jest tylko jedno powiedzenie: "Weź insulinę". A teraz minęło 5 tygodni, ponieważ poziom cukru we krwi jest normalny, a nie jeden zastrzyk insuliny i wszystko dzięki temu artykułowi. Wszyscy chorzy na cukrzycę - przeczytaj koniecznie!

Przeczytaj artykuł w całości >>>

To prawda, że ​​właściciele urządzenia twierdzą, że czasami trudno jest znaleźć paski testowe. Ale problem ten dotyczy mieszkańców małych miasteczek. W dużych osadach zawsze znajdują się apteki lub sklepy z towarami do celów medycznych, w których znajdują się paski testowe do wskazanych glukometrów.

Glyukometr Akku Chek Performa Nano: opinie i oceny Accu Chek Performa Nano

Glukometr Accu Chek Performa Nano firmy Roche Diagnostics jest uważany za absolutnego lidera wśród podobnych urządzeń do codziennego badania poziomu cukru we krwi. Jest to bardzo dokładna i stylowa konstrukcja, która ma niewielkie wymiary, więc wygodne jest noszenie jej w torebce, zwłaszcza dzieci, w celu monitorowania glukozy w dowolnym momencie.

Funkcje urządzenia

Aby uzyskać wyniki testu za pomocą tego miernika, wystarczy 0,6 μl krwi, czyli jedna kropla. Glukometr Nano wyposażony jest w wysokiej jakości wyświetlacz z dużymi znakami i wygodnym podświetleniem, dzięki czemu mogą go używać osoby ze słabym wzrokiem, a zwłaszcza to urządzenie jest odpowiednie dla osób starszych.

Accum sprawdzić nano ma wymiary 43x69x20 mm, jego waga wynosi 40 gramów. Urządzenie pozwala na przechowywanie 500 wyników badań w pamięci z datą i godziną analizy. Istnieje również funkcja do obliczania średniej wartości pomiarów na tydzień, dwa tygodnie w miesiącu lub trzy miesiące. Pozwala to na monitorowanie dynamiki zmian i analizowanie wskaźników przez długi czas.

Accum check nano jest wyposażony w specjalny port podczerwieni, który jest zawarty w urządzeniu, umożliwia synchronizację wszystkich danych z komputerem lub laptopem. Aby upewnić się, że pacjent nie zapomni o koniecznych badaniach, miernik ma wygodny budzik z funkcją przypomnienia.

Jako że baterie to dwie baterie litowe CR2032, które wystarczą do przeprowadzenia 1000 pomiarów. Urządzenie może się włączyć automatycznie po zainstalowaniu paska testowego, a po użyciu jest automatycznie wyłączane. Licznik jest wyłączany dwie minuty po teście. Po wygaśnięciu okresu przechowywania paska testowego urządzenie poinformuje o tym za pomocą sygnału alarmowego.

Aby Akku sprawdziło działanie performa nano przez dłuższy czas, musisz przestrzegać zasad użytkowania i przechowywania urządzenia. Dopuszczalna temperatura przechowywania wynosi od 6 do 44 stopni. Wilgotność powietrza powinna wynosić 10-90 procent. Urządzenie może być używane na wysokości roboczej do 4000 metrów nad poziomem morza.

Korzyści

Wielu użytkowników wybierających nano Accu Check pen pozostawia pozytywne opinie na temat swojej funkcjonalności i wysokiej jakości. W szczególności cukrzycy są jednymi z pozytywnych cech następujących cech urządzenia:

  • Za pomocą glukometru wyniki pomiaru poziomu cukru we krwi można uzyskać w ciągu pół minuty.
  • Do badania wymagane jest jedynie 0,6 μl krwi.
  • Urządzenie może przechowywać 500 ostatnich pomiarów w pamięci z datą i godziną analizy.
  • Kodowanie jest automatyczne.
  • Miernik ma port podczerwieni do synchronizacji danych z mediami zewnętrznymi.
  • Glukometr umożliwia pomiar w zakresie od 0,6 do 33,3 mmol / l.
  • Aby zbadać poziom glukozy we krwi pacjenta, stosuje się metodę elektrochemiczną.

Zestaw zawiera:

  1. Urządzenie do pomiaru poziomu cukru we krwi;
  2. Dziesięć pasków testowych;
  3. Uchwyt do piercingu Accu Chek Softclix;
  4. Dziesięć lancetów Accu Chek Softclix;
  5. Dysza na uchwycie do pobierania krwi z barku lub przedramienia;
  6. Wygodny miękki futerał do urządzenia;
  7. Instrukcja użytkownika w języku rosyjskim.

Instrukcje użytkowania

Aby uruchomić urządzenie, musisz włożyć do niego pasek testowy. Następnie musisz sprawdzić kod numeryczny. Po wyświetleniu kodu ikona w postaci migającej kropli krwi powinna pojawić się na wyświetlaczu, co oznacza, że ​​glukometr jest gotowy do użycia.

Przed użyciem Accum Pen Pour Nano należy dokładnie umyć ręce mydłem i założyć gumowe rękawice. Środkowy palec musi być starannie oszlifowany, aby poprawić krążenie krwi, po czym został zetknięty roztworem zawierającym alkohol i nakłuciem nakłuwa się przebicie. Nakłuj skórę lepiej od strony palca, aby nie bolało. Aby wydalić kroplę krwi, palec powinien być lekko masowany, ale nie naciskaj.

Końcówka paska testowego, koloru żółtego, musi być doprowadzona do nagromadzonej kropli krwi. Pasek testowy automatycznie wchłonie wymaganą objętość krwi i zgłosi go, jeśli wystąpi niedobór, w którym to przypadku użytkownik może dodatkowo podać niezbędną dawkę krwi.

Po całkowitym wchłonięciu krwi do paska testowego, na wyświetlaczu urządzenia pojawia się symbol klepsydry, co oznacza, że ​​Accu Check pen nano rozpoczął proces badania krwi pod kątem zawartej w nim zawartości glukozy. Wynik testu pojawi się na ekranie po pięciu sekundach, więc wiele rosyjskich glukometrów działa.

Wszystkie wyniki testu są automatycznie zapisywane w pamięci urządzenia, a data i czas testu są odnotowywane. Przed wyłączeniem glukometru można dokonać korekty wyników analizy i zanotować, kiedy przeprowadzono badanie krwi - przed lub po posiłku.

Recenzje na temat Accu Check nano

Accu Check Nano jest bardzo popularny wśród osób, które mają problemy z podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Przede wszystkim użytkownicy zauważają użyteczność i proste menu urządzenia. Accu check nano może być używany zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Ze względu na mały rozmiar, można go nosić przy sobie i, jeśli to konieczne, badanie krwi w dowolnym momencie. W tym celu urządzenie ma wygodną torbę z przegródkami, w której wszystkie urządzenia do przeprowadzania testu są umieszczone wygodnie.

Ogólnie rzecz biorąc, urządzenie ma wystarczająco dużo pozytywnych opinii w przystępnej cenie, która wynosi 1600 rubli. Glukometr ma wysoką jakość i niezawodność, dlatego gwarancja na jego działanie wynosi 50 lat, co potwierdza zaufanie producentów do ich produktów.

Urządzenie ma nowoczesny design, dzięki czemu można go używać nawet jako prezentu. Wielu użytkowników nie waha się pokazywać licznika swoim znajomym, ponieważ wygląda na innowacyjne urządzenie, niż pokazuje innym.

Wiele osób twierdzi, że jest bardzo podobny do nowoczesnego telefonu komórkowego, który przyciąga uwagę.

Recenzje miernika mają negatywne opinie, które w zasadzie sprowadzają się do trudności z uzyskaniem pasków testowych do badań krwi. Ponadto, niektórzy ludzie narzekają, że instrukcje do urządzenia są napisane zbyt skomplikowanym językiem i małą czcionką.

Dlatego przed przeniesieniem urządzenia do użytku dla osób starszych zaleca się najpierw zrozumieć, po czym na przykład wyjaśnić, jak korzystać z glukometru.

Accu Chek Performa Nano Glucometer: zasady pracy z urządzeniem

Accu-Chek Performa Nano gwarantuje jakościowe wyniki testów i dokładne dane. Z jego pomocą diabetycy łatwiej kontrolują przyjmowanie leków i monitorują dietę.

Dla pacjentów z cukrzycą typu 1 i typu 2 urządzenie stanie się niezbędnym pomocnikiem.

Jeśli szukasz glukometru, który nie zawodzi, a jego cena się opłaca wraz z odsetkami, ten model przypadnie Ci do gustu.

Za 1500 rubli otrzymasz urządzenie, które pokaże dokładny wynik w zaledwie 5 sekund. Baterie są w zestawie, wystarczają na 1000 pomiarów.

Pakiet i cena

Wraz z glukometrem w zestawie, istnieje kilka dodatkowych elementów, które będą potrzebne do monitorowania stanu zdrowia lub pomocy w korzystaniu z urządzenia.

  • Glucometer Accu Chek Performa Nano,
  • 10 pasków testowych i 10 sterylnych igieł,
  • Uchwyt do piercingu,
  • Czapka do pobierania krwi z ramienia,
  • Dziennik do kontroli,
  • 2 baterie-tablety,
  • Instrukcje użytkowania w języku rosyjskim,
  • Karta gwarancyjna,
  • Torba, która zawiera wszystkie te akcesoria.

Średnia cena licznika. 900-1000 rub.

Główne cechy

Glucometer Akku Chek Nano Performa jest wysokiej jakości, wciąż ma wiele parametrów, na które warto zwrócić uwagę.

  • Zwartość. Miarka nie ma więcej kluczy do maszyny. Może być noszony w kieszeni, co jest bardzo wygodne podczas podróży. Jego waga to tylko 40 gramów.
  • Dokładność wyników. Dla pacjentów z cukrzycą kontrola glukozy jest niezbędna, więc glukometr jest wymagany, aby można było zaufać jego wskaźnikom. Paski testowe sprzedawane razem z Accu-Chek Nano Performance wyróżniają się najdokładniejszymi wynikami.

Specjalne złote styki pozwalają zachować je otwarte, a do analizy dość bardzo niewielki spadek krwi, około 0,5 mikrolitra. Sprawdzanie poziomu glukozy zajmuje 5 sekund. Jeśli upłynie okres przydatności pasków, glukometr powiadomi Cię o tym.

  • Pojemna pamięć. Accu Chek Performa może przechowywać do 500 pomiarów. Pozwala to na monitorowanie cukru we krwi przez długi czas i obliczanie średnich wyników na tydzień lub miesiąc. Dane te pomogą w trakcie konsultacji z lekarzem. Osobliwy dziennik mini-urządzenia pozwoli ci wybrać odpowiednią dawkę leków.
  • Łatwość użycia. Nie ma potrzeby pobierania próbki z palca do analizy. Możesz wybrać najbardziej bolesne miejsce na przebicie: w ramię, przedramię, biodro lub dłoń.
  • Funkcja "budzik". Pozwala nie martwić się, że stracisz czas analizy. Alarm jest ustawiony na 4 różne okresy. Możesz robić zwykłe rzeczy, a urządzenie przypomni ci o sobie na czas.

Możliwe jest ustawienie innych ważnych danych. Na przykład o poziomie cukru, który może powodować hipoglikemię. Jeśli istnieją krytyczne wskaźniki, urządzenie wyemituje specjalny sygnał.

  • Wygodny projekt. Dzięki procedurze pomiaru poziomu cukru we krwi za pomocą Accu-Chek. Glukometr jest bardzo prosty w użyciu. A na dużym wyświetlaczu o dużym kontraście, duże białe cyfry, symbole są dogodnie czytane.

W razie potrzeby licznik łączy się z komputerem lub laptopem, co pozwala na śledzenie i przechowywanie wyników badań.

Aby uniknąć błędów, należy przestrzegać zasad obsługi miernika.

Instrukcje użytkowania

Ustaw datę i godzinę przed użyciem. Po otwarciu następnego opakowania pasków testowych należy włożyć do nich płytkę kodującą z Accu Chek Performa Nano i zastosować do kalibracji rozwiązania zalecane w podręczniku.

Czy podoba ci się ten artykuł? Powiedz o tym znajomym →

Źródła: http://fb.ru/article/188623/glyukometryi-akku-chek-performa-nano-instruktsiya-otzyivyi, http://diabethelp.org/izmeryaem/akku-chek-performa-nano.html http: //diabetiky.com/glyukometry/accu-chek/performa-nano.html

Wyciągaj wnioski

Jeśli czytasz te słowa, możesz wywnioskować, że ty lub twoi bliscy jesteście chorzy na cukrzycę.

Przeprowadziliśmy dochodzenie, zbadaliśmy kilka materiałów i co najważniejsze sprawdziliśmy większość metod i leków na cukrzycę. Werdykt brzmi następująco:

Wszystkie leki, jeśli w ogóle, były tylko tymczasowe, gdy tylko odbiór ustał, choroba dramatycznie się zwiększyła.

Jedynym lekiem, który dał znaczący wynik jest Diagen.

W tej chwili jest to jedyny lek, który może całkowicie wyleczyć cukrzycę. Szczególnie silne działanie Diagena wykazało we wczesnych stadiach rozwoju cukrzycy.

Złożyliśmy wniosek do Ministerstwa Zdrowia:

A czytelnicy naszej strony mają teraz możliwość zdobycia Diagen DARMOWE!

Uwaga, proszę! Przypadki sprzedaży podrobionego leku Diagen stały się częstsze.
Zamawiając powyższe linki, masz gwarancję otrzymania produktu wysokiej jakości od oficjalnego producenta. Ponadto, kupując na oficjalnej stronie internetowej, otrzymujesz gwarancję zwrotu pieniędzy (w tym koszty transportu), na wypadek, gdyby lek nie miał efektu terapeutycznego.

Więcej Artykułów Na Temat Cukrzycy

Analiza laboratoryjna moczu jest bardzo ważnym narzędziem diagnostycznym, które pozwala wykrywać choroby nie tylko w ostrej fazie, ale także bezobjawowo rozwijające się patologie.

Dieta 9

Komplikacje

Dieta 9 to system odżywiania medycznego (tabela leczenia) opracowany przez sowiecką dietetyk Michaił Pevzner do leczenia łagodnej cukrzycy i umiarkowanej ciężkości. Modyfikacje tego schematu leczenia zostały przepisane pacjentom z ciężką cukrzycą i połączeniem otyłości z naruszeniem metabolizmu węglowodanów.

Czy możliwe jest włączenie mandarynek do diety diabetyków w cukrzycy typu 1 i typu 2? A jeśli tak, to ile wolno im konsumować bez szkody dla zdrowia?