loader

Główny

Zasilanie

Urządzenie budżetowe do monitorowania stężenia glukozy we krwi Satellite Plus

Zdrowie - ta uniwersalnie ważna wartość, która wymaga ogromnej pracy nad sobą i, oczywiście, funduszy, w tym finansowych. Jeśli dana osoba jest chora, prawie zawsze leczenie wiąże się z wydatkami, czasami bardzo poważnymi.

Jedną z najczęstszych chorób przewlekłych na świecie jest cukrzyca. Wymaga to również powołania określonej taktyki terapeutycznej, która wiąże się z pewnymi kosztami. Na przykład trzeba kupić glukometr - małe, wygodne urządzenie do codziennych badań poziomu cukru we krwi.

Kto potrzebuje glukometru

Przede wszystkim urządzenia te powinny znajdować się u pacjentów z diagnozami "cukrzycy typu 1" i "cukrzycy typu 2". Pacjenci muszą regularnie monitorować poziom glukozy we krwi i na czczo oraz po jedzeniu. Ale nie tylko diabetycy mają własny glukometr.

Jeśli poziom glukozy ulegnie zmianie, ten marker zdrowia będzie musiał być regularnie monitorowany.

Mogą być również potrzebne glukometry w kategorii kobiet w ciąży, które są podatne na cukrzycę ciążową. Jeśli taka diagnoza została już postawiona kobiecie lub istnieją podstawy, by zagrozić rozwojowi choroby, natychmiast uzyskaj bi-analizator, aby kontrola była dokładna i terminowa.

Wreszcie wielu lekarzy uważa - w każdej apteczce domowej, oprócz zwykłego termometru, powinien znajdować się tonometr, inhalator i glukometr. Ta technika, choć nie jest tak tania, jest jednak dostępna, a co najważniejsze - przydatna dla użytkowników. Czasami to ona jest uważana za głównego asystenta w zakresie działań przedmedycznych.

Charakterystyka miernika Satelita plus

Glukometr Satelita plus to przenośny tester, który określa poziom glukozy we krwi kapilarnej. Gadżet medyczny może być wykorzystywany do indywidualnych zadań, w niektórych sytuacjach awaryjnych, a nawet w warunkach klinicznych jako alternatywa dla laboratoryjnych metod badawczych.

Kompletny zestaw urządzenia obejmuje:

  • Sam tester;
  • Taśma kodu;
  • Zestaw 25 pasków;
  • 25 sterylnych jednorazowych lancetów;
  • Auto-przebicie;
  • Karta instrukcji i gwarancji;
  • Okładka.

Średnia cena analizatora Elta Satellite Plus to 1080-1250 rubli. Jeśli wiesz, że pomiary muszą być wykonywane często, to kupując glukometr, możesz od razu kupić dużą paczkę pasków. Być może całkowity zakup będzie przy znacznej zniżce. Pamiętaj tylko, że paski testowe mogą być używane tylko przez trzy miesiące, a następnie ich okres przydatności do użycia się kończy.

Funkcje urządzenia Satellite

Tego miernika nie można nazwać najnowocześniejszym - i wygląda dość staroświecko. Obecnie urządzenia pomiarowe częściej przypominają smartfona, co czyni tę technikę bardziej atrakcyjną. Satelita jest trochę jak mysz komputerowa, sprzedaje zestaw w niebieskim pudełku.

  • Definiuje wynik w 20 sekund (iw tym traci on do swoich bardziej nowoczesnych "braci", którzy przetwarzają informacje w 5 sekund);
  • Ilość pamięci wewnętrznej jest również stosunkowo mała - zapisywane są tylko ostatnie 60 pomiarów;
  • Kalibrację wykonuje się na krwi pełnej (bardziej nowoczesna technologia działa na plazmę);
  • Metoda badania jest elektrochemiczna;
  • Do analizy potrzebna jest próbka krwi stałej - 4 μl;
  • Zakres pomiaru jest duży - 0,6-35 mmol / l.

Jak widać, gadżet jest znacznie gorszy niż jego współpracownicy, ale jeśli z jakiegoś powodu zdecydowali się na zakup tego glukometru, to znaczy, że ma on plusy. Na przykład obniżona cena za urządzenie: w ramach kampanii promocyjnych zdarza się, że satelita jest dystrybuowany po znacznie obniżonej cenie.

Jak poprawnie korzystać z miernika

Glukometr Satelita plus - jak korzystać z analizatora? Tutaj wszystko jest dość proste. Przejdź do każdej procedury testu, dokładnie myj ręce wodą z mydłem. Nie powinno być pod ręką kremów ani innych substancji tłuszczowych. Ręcznie suche (można - za pomocą suszarki do włosów).

Dalej postępuj w następujący sposób:

  1. Zapakuj opakowanie taśmą testową od strony zamykającej styki;
  2. Włóż filtr do otworu, zdejmując resztę opakowania;
  3. Włącz analizator, upewnij się, że kod na wyświetlaczu pasuje do kodu na opakowaniu;
  4. Weź auto-pricker i przewierć palcem z pewnym wysiłkiem;
  5. Równomiernie przykryj obszar wskaźnika kroplą krwi z palca (ostrożnie wytrzyj pierwszą kroplę wacikiem);
  6. Po 20 sekundach ekran wyświetli wyniki;
  7. Naciśnij i zwolnij przycisk - analizator się wyłączy.

Wynik zostanie automatycznie zapisany w pamięci wewnętrznej urządzenia.

Instrukcja dla urządzenia Satelita plus jest prosty, w rzeczywistości różni się niewiele od standardowej procedury pomiarowej. Bardziej nowoczesne glukometry oczywiście przetwarzają wyniki znacznie szybciej, a takie urządzenia są wyposażone w funkcję automatycznego wyłączania.

Kiedy zeznanie Satellites Plus nie jest poprawne

Istnieje jasna lista punktów, gdy maszyna nie może być używana. W wymienionych przypadkach nie daje wiarygodnego wyniku.

Nie używaj miernika w następujących przypadkach:

  • Przedłużone przechowywanie próbek krwi - krew do analizy powinna być świeża;
  • Jeśli konieczne jest wykrycie poziomu glukozy we krwi żylnej lub surowicy;
  • Jeśli zażyłeś więcej niż 1 g kwasu askorbinowego;
  • Liczba hematokrytów wynosi 55%;
  • Istnieją złośliwe nowotwory;
  • Obecność dużego obrzęku;
  • Ciężkie choroby zakaźne.

Jeśli nie korzystałeś z testera przez dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej), należy go sprawdzić przed użyciem.

Diabetes mellitus - statystyki

Niestety, nie wszyscy ludzie, u których zdiagnozowano cukrzycę, są świadomi podstępności tej choroby. Wielu z nich jest wciąż wystarczająco młodych i poważnie w stanie przyjąć swoich pacjentów ze zdrowiem, są dość niepoważni w związku z wykrytą patologią i potrzebą leczenia. Niektóre są całkiem pewne: nowoczesna medycyna z tak częstą chorobą radzi sobie łatwo. Niestety nie jest tak, ze wszystkimi możliwościami lekarze nie mogą odwrócić tej choroby. A wzrost liczby pacjentów jest nieprzyjemnie uderzający w jego dynamikę.

Siedem z wiodących krajów pod względem występowania cukrzycy typu 2:

Oceńcie sami: w 1980 roku cukrzyca na całej planecie była chora na około 108 milionów ludzi. Do 2014 r. Liczba ta wzrosła do 422 milionów.

Niestety, jak dotąd naukowcy nie odkryli głównych przyczyn początku choroby. Istnieje tylko założenie i czynniki, które mogą prowadzić do cukrzycy.

Co zrobić, jeśli masz cukrzycę

Ale jeśli postawiono diagnozę, nie ma powodu do paniki - może to jedynie zaostrzyć chorobę. Konieczne jest, aby zaprzyjaźnić się z endokrynologiem, a jeśli spotkałeś naprawdę kompetentnego specjalistę, wtedy wspólnie określisz optymalną taktykę terapeutyczną. I tu ma być nie tylko i nie tyle medycyna, co dostosowanie stylu życia, jedzenie, przede wszystkim.

Dieta niskowęglowodanowa dla diabetyków jest kontrowersyjnym stwierdzeniem. Coraz częściej endokrynolodzy odmawiają takiego zadania, ponieważ jego wyniki nie spełniają wyznaczonych celów. Istnieje wyraźna lista produktów, które są dozwolone dla osób z cukrzycą, a to wcale nie jest krótka lista.

Na przykład, są dozwolone z cukrzycą:

  • Warzywa i warzywa rosnące nad ziemią - kapusta, pomidory, ogórki, cukinia itp.;
  • Śmietana, ser twarogowy i naturalne sery tłuszczowe w umiarkowanych ilościach;
  • Awokado, cytryna, jabłka (trochę);
  • Mięso o naturalnej zawartości tłuszczu w małej ilości.

Ale musisz zrezygnować z bulwiastych warzyw, fasoli, słodyczy, zbóż, produktów piekarniczych itp.

I, oczywiście, pacjent musi mieć osobisty glukometr, aby obiektywnie ocenić jego stan. Ta samokontrola jest konieczna, bez niej nie można analizować poprawności taktyki leczenia itp.

Recenzje użytkowników Satellit Plus

Satelita plus, oczywiście, nie jest glukometrem z najwyższej półki. Ale nie wszyscy kupujący mogą sobie pozwolić na technikę, najlepszą w danej chwili. Ponieważ każdy może wybrać dla siebie najlepszą opcję, a dla kogoś jest to satelita plus.

Satelita plus nie należy do linii najmądrzejszych i najszybszych urządzeń, ale wszystkie zadeklarowane funkcje są wykonywane przez urządzenie perfekcyjnie, a nawet działa przez długi czas bez przerw. Dla dużej liczby kupujących jest to dokładnie to, co ważne. Więc jeśli już posiadasz to urządzenie, nawet jeśli kupisz bardziej nowoczesną, nie pozbądź się satelity, będzie dobra opcja kopii zapasowej.

Recenzje: Glucometer Satellite Satellite Plus

  • Firma ELTA, Rosja
  • Okres ważności: do 01.01.2022
  • Firma ELTA, Rosja
  • Okres ważności: do 01.04.2020

Opinie klientów o Glucometer Satellite Satellite Plus

Numer zamówienia 2170645 wyrazić moją wdzięczność dla personelu za doskonałe aptekach usług. Jak zwykle, zamówienie zostało szybko dostarczone, kurier jest bardzo uprzejmy, przyjazny. W paczce wszystkie zamówione przeze mnie towary wraz z dokumentacją. Ale zdenerwowany pakowanie urządzenie „SAT plus”: w opakowaniu pasków testowych nie został zakodowany paski. W rezultacie, 25 pasków testowych nie były odpowiednie (((. Dobrze, zamówiłem dodatkowy pakiet paski. Jednakże, urządzenie jest w doskonałym stanie technicznym, jest bardzo łatwy w użyciu, jego praca jestem zadowolony. Polecam wszystkim tego urządzenia. Bardzo zadowolony z ceny i terminu ważności paski testowe. Przepraszam, minus umieścić apteki wyłącznie z powodu braku urządzeń sterowania.

Myślę, że nie da się oszczędzać na takich rzeczach, więc wybrałem najlepsze, oparte na recenzjach. To urządzenie jest wygodne w rozmiarze, małe, waży trochę, nie zajmuje dużo czasu. Intuicyjna kontrola, bez usterki i zawieszeń. Wyniki nie wykazują większych błędów. W pewnym sensie nie kupowałem baterii od momentu zakupu licznika. Ogólnie rzecz biorąc, wygodna rzecz dla domowej apteczki

Kupiłem ten licznik dla mojej mamy przez sklep internetowy. Cena jest naprawdę niższa niż w aptece. Jakość wykorzystania roszczeń nie jest (używamy go przez ponad cztery miesiące). W okresie użytkowania nigdy nas nie zawiódł. Projekt jest dobry. Istnieje możliwość przechowywania. Wygodny zawsze można zabrać ze sobą. Zajmuje bardzo mało miejsc. Zdecydowanie polecam.

Bardzo cenny narkotyk dla grup osób chorych na cukrzycę, takich jak moja teściowa. Próbowałem wielu z tych leków, ale ten jest najbardziej skuteczny według niej. Dlatego wysłała mnie na zakupy. Chcę również podkreślić jej pozytywne testy i zgodę lekarza na ten lek, co znacznie zwiększa moje zaufanie do niego.

Niestety, cukrzyca jest obecnie dość powszechnym problemem i nie ma w ogóle glukometru. Okazało się, że mój ojciec cierpi na cukrzycę, więc postanowiłem dać mu "satelitarny" glukometr na urodziny. Wybrałem to, ponieważ mój dobry przyjaciel używa tego glukometru. Mój ojciec ma kilka, ale chwali ten. Mówi, że to dobrze. Wraz z pojawieniem się problemów nie pojawiły się żadne problemy, cena jest również odpowiednia dla tak ważnej rzeczy. Bez niej, niestety, w jakikolwiek sposób, dlatego konieczne jest podjęcie od razu jakościowe.

Mamy wszystko w naszej rodzinie z cukrem we krwi. Dzięki Bogu, ale nie ma problemu, aby wiedzieć dla siebie i dla wszystkich. Przez długi czas myślałem, który z nich najlepiej kupić, który zostanie wskazany z maksymalną dokładnością przez wskaźnik i natknął się na ten sklep, gdzie faktycznie zamówiłem ten licznik ekspresowy dla satelitarnego "glukometru". Dostawa przyszła szybko, nawet się nie spodziewała. Sprawdzamy wszystko, glukometr jest wygodny. wystarczająco szybko i wyraźnie.

Jestem bardzo zadowolony z tego modelu. Wszystko jest tak jasne w użyciu, że nawet zwykły emeryt będzie mógł to zrozumieć. Glukometr jest zapakowany w osłonę, która jest dobra do przechowywania.

Niestety, cukrzyca jest obecnie dość powszechnym problemem i nie ma w ogóle glukometru. Okazało się, że mój ojciec cierpi na cukrzycę, więc postanowiłem dać mu "satelitarny" glukometr na urodziny. Wybrałem to, ponieważ mój dobry przyjaciel używa tego glukometru. Mój ojciec ma kilka, ale chwali ten. Mówi, że to dobrze. Wraz z pojawieniem się problemów nie pojawiły się żadne problemy, cena jest również odpowiednia dla tak ważnej rzeczy. Bez niej, niestety, w jakikolwiek sposób, dlatego konieczne jest podjęcie od razu jakościowe.

Bardzo cenny narkotyk dla grup osób chorych na cukrzycę, takich jak moja teściowa. Próbowałem wielu z tych leków, ale ten jest najbardziej skuteczny według niej. Dlatego wysłała mnie na zakupy. Chcę również podkreślić jej pozytywne testy i zgodę lekarza na ten lek, co znacznie zwiększa moje zaufanie do niego.

Moja matka ma wysoki poziom cukru we krwi, więc konieczne stało się zakupienie glukometru. Po przeszukaniu w necie znalazłem ten model i postanowiłem go wypróbować. Wiele słyszałem o błędach, które dają takie ekspresowe urządzenia, ale w domu to wszystko jest konieczne. W trakcie pracy jest całkiem wygodny, można go łatwo zrozumieć. Teraz sprawdzamy okresowo z całą rodziną.

Doskonałe, niedrogie urządzenie. Podobał mi się również fakt, że do pomiaru nie potrzeba dużo krwi, a sam pomiar przebiega dość szybko. Łatwe w zarządzaniu, więc nie było potrzeby specjalnej wiedzy. Jakość, praktyczność i mały rozmiar, używam już od sześciu miesięcy, nie było żadnych problemów. Wynik jest dokładny bez błędów, dokładny, dzięki dobrej wydajności. Baterie wystarczają na długi czas, wciąż są fabryczne, więc to kolejny plus.

Kupiłem ojcu takie urządzenie i byłem zadowolony. Chodzi o to, że wcześniej kupiłem to samo urządzenie pomiarowe, ale starszego modelu, więc trzeba było długo czekać, moim zdaniem, czekać na wynik i ogólnie było to powolne. A ten robi wszystko w kilka sekund. Bezboleśnie pobiera krew do analizy i szybko daje wynik. Chciałbym również wspomnieć o dużych i wygodnych guzikach. Dla osób w starszym wieku - to wygodne.

Glukometr jest niezbędny dla diabetyków. Zainwestowane fundusze opłacają się z torus. Cukier jest stale pod kontrolą i jeśli wiesz, czego warto się spodziewać. Glukometr "satelita" (ekspresowe) Użyłem wystarczająco dużo czasu, nie narzekam. Prawdę i porównuj szczególnie nie z tym, jakoś tak się stało, że od razu ta firma wzięła. Najważniejsze, że działa, więc nie zamierzam się zmieniać.

Kupuję ją od ponad roku, ciągłe ataki zapalenia trzustki sprawiają, że regularnie mierzę cukier. Podoba mi się urządzenie pod względem kompaktowości i rzetelności wyników, szczerze mówiąc, doradził mi terapeuta. Krew do analizy wymaga kropli, a wynik jest podany, a 5 sekund nie przechodzi. Duży wyświetlacz i przycisk, jest pamięć dla poprzednich próbek cukru. Zawsze mam przy sobie mojego asystenta.

Produkty firmy satelitarnej są używane przez dwóch członków mojej rodziny, babcię i młodszą siostrę. Moja babcia ma kpg-02. Używa go od około roku. Mierzy stan glukozy dość dokładnie i szybko (jest coś do porównania). Wcześniej był inny glukometr, którego nie pamiętam, więc przestał pokazywać dokładny poziom glukozy po 5 miesiącach użytkowania. Z tego powodu były problemy ze zdrowiem mojej babci, ponieważ leki nie były przyjmowane na czas. Teraz, kupując ten glukometr, jesteśmy spokojni o zdrowie naszej rodzimej osoby.

Doskonałe urządzenie dla osób cierpiących na cukrzycę. Mam ciotkę, ona wybiela z tą dolegliwością, to urządzenie ją dało. Teraz nie martw się, ponieważ, jak wiem, zawsze jest pod jego ścisłą obserwacją. Każdy, kto chce kupić urządzenie i przechodzi przez niego, powie po prostu, że nie pożałuje, to jest bardzo konieczne, co jest konieczne dla tych, którzy cierpią na cukrzycę.

Produkty firmy satelitarnej są używane przez dwóch członków mojej rodziny, babcię i młodszą siostrę. Moja babcia ma kpg-02. Używa go od około roku. Mierzy stan glukozy dość dokładnie i szybko (jest coś do porównania). Wcześniej był inny glukometr, którego nie pamiętam, więc przestał pokazywać dokładny poziom glukozy po 5 miesiącach użytkowania. Z tego powodu były problemy ze zdrowiem mojej babci, ponieważ leki nie były przyjmowane na czas. Teraz, kupując ten glukometr, jesteśmy spokojni o zdrowie naszej rodzimej osoby.

Kupiłem taką babcię, ale najpierw przetestowałem ją naturalnie. Pobieranie krwi jest absolutnie bezbolesne (czego najbardziej obawiano, ponieważ ta procedura powinna być wykonywana codziennie). Czas pomiaru jest krótszy niż minuta. Mały, wygodny w etui. Cena jest do zaakceptowania. Była możliwość porównania z danymi analitycznymi dotyczącymi cukru z laboratorium w tym samym dniu - zbiegły się wskaźniki. Dlatego nie mam powodu, by mu nie ufać.

2 tygodnie temu otrzymałem zamówiony przeze mnie miernik satelitarny. Niezwykły miernik glukozy we krwi o doskonałej jakości! Glukometr daje szybki efekt, jest łatwy w użyciu i dzięki kompaktowym rozmiarom może być zawsze przenoszony. Gwarancja urządzenia jest nieograniczona i dołączone są do niego szczegółowe instrukcje. Kurier dostarczył glukometr za darmo w określonym czasie (Moskwa). Niezbędna rzecz dla diabetyka w przystępnej cenie!

„Satellit- Express” kupił dwa miesiące temu, możemy powiedzieć, że najnowszy model z najbardziej udanych, poprzednia była powolna. Nowe środki cukru 6- 7 sekund, wygodne, wysokiej jakości wykonany, duży, nie cienkie przyciski, łatwy w obsłudze, duży wyświetlacz, numery wyświetlane w jasnym czcionką, wziął do swojej babci 82 lat, więc to było ważne, a dokładność kursu.

Ten "satelita" glukometru (wskaźnik poziomu glukozy we krwi we krwi) jest znacznie bardziej niezawodny niż jego poprzednicy. Z jego pomocą mogę bardzo szybko zmierzyć poziom cukru we krwi, w zaledwie 5-10 sekund. Dokładność tego pomiaru jest bardzo wysoka. W porównaniu z innymi podobnymi urządzeniami uważam to za najlepszą opcję

Jestem bardzo długo szuka idealnego glukometru, aby dopasować cenę i jakość. Po górach łopaty informacji wybrał Satellite Express. Używam 4 miesięcy, nadal nie żałuję. Główne zalety metr: poręczny pasek (ona „podnosi” krew, a krew powinna być bardzo mała kropla), cena pasków testowych satelitów (to jest 2 razy mniej niż ceny konkurentów, proszę mi wierzyć, bardzo dobry oszczędności) oraz dożywotnią gwarancję. Tak, producent podaje taką nazwę. Myślę, że to również mówi wiele. Ponieważ producent jest tak pewny siebie w swoim produkcie, to naprawdę nie jest zły.

„Satellit- Express” kupił dwa miesiące temu, możemy powiedzieć, że najnowszy model z najbardziej udanych, poprzednia była powolna. Nowe środki cukru 6- 7 sekund, wygodne, wysokiej jakości wykonany, duży, nie cienkie przyciski, łatwy w obsłudze, duży wyświetlacz, numery wyświetlane w jasnym czcionką, wziął do swojej babci 82 lat, więc to było ważne, a dokładność kursu.

Po kolejnym ataku przewlekłego zapalenia trzustki cukier zaczął gwałtownie wzrastać we krwi, a krew nie była wykorzystywana do polikliniki do regularnych badań krwi. Nabyte na polecenie lekarza Glukometr "satelity" (miernik stężenia stężonej glukozy we krwi). Teraz, bez wychodzenia z domu, znam poziom cukru we krwi i kontroluję go. Dobre urządzenie, dokładny pomiar.

Ten "satelita" glukometru (wskaźnik poziomu glukozy we krwi we krwi) jest znacznie bardziej niezawodny niż jego poprzednicy. Z jego pomocą mogę bardzo szybko zmierzyć poziom cukru we krwi, w zaledwie 5-10 sekund. Dokładność tego pomiaru jest bardzo wysoka. W porównaniu z innymi podobnymi urządzeniami uważam to za najlepszą opcję

Glukometr dla osoby z cukrzycą jest po prostu konieczny, ponieważ stale muszą monitorować poziom glukozy we krwi w domu. To urządzenie zostało powiadomione przez znajomego. Kupiłem go i postanowiłem spróbować. Glukometr mnie ułożył, a cena paska testowego jest do przyjęcia. Obsługiwane za pomocą jednego przycisku. Stężenie glukozy jest określane w 40 sekund i jest wyświetlane. Jest łatwy i wygodny w użyciu.

Pierwotnie kupił to dla moich pomiarów glukozy matka glukometr codziennych, jak były problemy z jej zdrowia (tj uznane cukrzycy). Lubiła go bardzo dużo, że sam pomiar mogła zrobić sama w domu, prawie bezbolesny (tylko przez nakłucie skóry, ale igła jest cienka), szybkie rezultaty, i pozostaje w pamięci przez czterdzieści pomiarów pridyduschih. I po pieśni uwielbienia i kupił sobie, nie częste i łatwe do opanowania dla siebie (dziedziczenia, nigdy nie wiadomo) dla pomiarów. I podoba mi się również udogodnienia aplikacji.

Muszę stale monitorować poziom glukozy we krwi. Uważam Glukometr za "satelitę" bardzo przydatnym nabytkiem. Jest to jeden z najbardziej udanych przedstawicieli ekspresowych mierników stężenia glukozy. Uniwersalny, łatwy w zarządzaniu. Nawet moja starsza matka z łatwością go zrozumiała (ona jest diabetykiem, ja też zabrałem to urządzenie do niej). Używam 7 miesięcy, nie ma cenzur.

Przeglądanie satelitów i glukometrów

O tym glukometrze powiedział mi mój lekarz, postanowiłem spróbować, kupiłem, na początku nie mogłem wymyślić jak go użyć, nawet wezwano do wsparcia, wyjaśniono mi szczegółowo, co i jak, okazuje się, taka wygodna rzecz, używam jej, cenzury.

Używam satelity plus trzeci rok. Garnitury Glucometer. Pod względem wielkości prawda jest zbyt duża, ale najważniejsze jest to, że jest dokładna. Paski testowe są łatwe w użyciu, każdy jest pakowany pojedynczo, więc trudno je zepsuć =)

Jestem już diabetykiem z doświadczeniem. Glukometrov wiele widział. Element do pomiaru cukru jest z pewnością przydatny, ale najważniejsze jest to, że był niezawodny. Wcześniej satelita był plus, glukometr lubił, ale zmienił go. Satellite ekspresowe zdobył moje zaufanie i wygodne, jak nie chłodnym i dwoma przyciskami splątanych trudne, plus dotychczasowe wyniki zawsze możemy zobaczyć licznik jest naprawdę.

Kilka lat temu dostałem darmowy test taśmowy na próbkę, a potem już kupiłem miernik satelitarny od firmy Satellite. Z nim, oczywiście, znacznie wygodniej jest dokonywać pomiarów, aby wiedzieć, kiedy glukoza jest zawyżona i powinienem podjąć działania. W ciągu jednego dnia potrzebuję 4 pasków, a więc rok, jest drogi, ale tańszy niż zagraniczne odpowiedniki.

jak dla mnie satelita już działa, istnieje progresywny model. z tego samego Elty wziąć satelity wyrażają przynajmniej cena nie jest kosztowny, przez pomiar czasu przez 7 sekund, aby poradzić sobie, a wielkość będzie mniejsza, a koszty testu - paski takayazhe

Glukometr był lubiany. Używany przez trzy lata. Dwa miesiące temu zmieniłem go, by wyrazić. To co lubisz to czas pomiaru, to trzy razy mniej

Glukometr był lubiany. Używany przez trzy lata. Dwa miesiące temu zmieniłem go, by wyrazić. To co lubisz to czas pomiaru, to trzy razy mniej

glukometr, który przeszedł zarówno na Krymie, jak i w Rzymie. Jego doskonała wydajność nie została raz udowodniona. Konieczna jest jednak wymiana glukometrów na czas, oto ile tutaj na ekspresie minęło i było usatysfakcjonowane, skrócił się czas pomiaru cukru

Stary, ale zdalny. Był taki, tak i nadal jest. Jego dokładność była zawsze dobra. Tak, to jest pomiar, który robi 20 sekund. to dość przyzwoity czas, z ekspresowym wszystko jest znacznie szybsze

Myślę, że dobry glukometr na cukrzycę zawsze jest darem niebios. W końcu ważne jest, aby ufać wynikom. Satelita plus niezawodne urządzenie. Już od kilku lat to udowodniło.

Cukrzyca i wszystko na ten temat!

World Diabetes News, nowe osiągnięcia, produkty.

Nowy glukometr "Satellite Plus"

Twoja wiadomość YM "10.1.2014, 17:17

Twoja wiadomość YM »14.10.2014, 17.18

Twoja wiadomość Rennberg »10/15/2014, 22:24

Twoja wiadomość YM »10/16/2014, 7:42

Twoja wiadomość Ivan1955 »10/20/2014, 21:08

Twoja wiadomość Sokół »10/23/2014, 14:44

Twoja wiadomość YM "27.10.2014, 17:11

Twoja wiadomość YM »24.07.2014, 23:17

Twoja wiadomość Karina "10/29/2014, 11:30

Twoja wiadomość YM "10/29/2014, 13:27

Twoja wiadomość Sokół "10/29/2014, 15:23

Twoja wiadomość Svetik »10/29/2014, 23:25

Twoja wiadomość Milamila "02.11.2014, 12:14

Twoja wiadomość Sokół "05.11.2014, 23:47

Dostępny krajowy glukometr Satellite Express: instrukcje użytkowania, cena i recenzje

Dokładny pomiar stężenia glukozy we krwi jest niezbędną koniecznością dla każdego pacjenta z cukrzycą. Do chwili obecnej dokładne i łatwe w użyciu urządzenia - glukometry - są również produkowane przez rosyjski przemysł, skupiony na produkcji elektroniki medycznej.

Glucometer Elta Satellite Express - dość przystępne urządzenie do produkcji krajowej.

Instrumenty pomiarowe produkcji rosyjskiej od firmy Elta

Zgodnie z informacjami dostarczonymi przez producenta, Satellite Satellite Express jest przeznaczony zarówno do indywidualnego, jak i klinicznego pomiaru poziomu glukozy zawartego w krwi ludzkiej.

Używanie jako urządzenia klinicznego jest możliwe tylko w przypadku braku warunków do przeprowadzenia analizy laboratoryjnej.

Instrumenty do pomiaru glukozy produkowane przez Elta są dość poszukiwane na rynku. Ten model jest reprezentatywny dla czwartej generacji glukometrów produkowanych przez firmę.

Tester jest kompaktowy, wygodny i higieniczny. Ponadto, jeśli poprawnie skonfigurowany, Satellite Satellite Express pozwala uzyskać dość dokładne dane na temat poziomu glukozy.

Charakterystyka techniczna glukometru Satellite Express PGK-03

PGG-03 to kompaktowe urządzenie. Jego długość wynosi 95 mm, szerokość - 50, a grubość - tylko 14 milimetrów. W tym samym czasie waga glukometru wynosi zaledwie 36 gramów, co ułatwia jego przenoszenie do kieszeni lub torebki.

Aby zmierzyć poziom cukru wystarczy 1 mikrolitr krwi, a wyniki testu są przygotowywane przez przyrząd w ciągu zaledwie siedmiu sekund.

Pomiar glukozy odbywa się metodą elektrochemiczną. Miernik rejestruje liczbę elektronów uwolnionych podczas reakcji specjalnych substancji paska testowego z glukozą zawartą w kropli krwi pacjenta. Metoda ta pozwala zminimalizować wpływ czynników zewnętrznych i zwiększyć dokładność pomiaru.

Przyrząd ma pamięć na 60 wyników pomiarów. Kalibrację glukometru tego modelu wykonuje się za pomocą krwi pacjenta. PGK-03 jest w stanie zmierzyć zawartość glukozy w zakresie od 0,6 do 35 mmol / litr.

Ponieważ model jest wystarczająco budżetowy, nie przewiduje się jego połączenia z komputerem, a także przygotowania przeciętnych statystyk przez określony czas. Funkcja głosowa nie jest realizowana, a czas przyjęty po jedzeniu jest brany pod uwagę.

Co zawiera?

Glukometr jest prawie gotowy do użycia. Oprócz samego urządzenia, zestaw zawiera odpowiednią baterię (baterię CR2032) i zestaw pasków testowych.

Składa się z 25 jednorazowych pasków wiórowych, a także jednej kalibracji kontrolnej. Jedna dostarczona bateria wystarcza na około pięć tysięcy zastosowań testera.

Podzespoły licznika Satellite Satellite Express PGK-03

Opakowanie zawiera również jeden przebijak i 25 specjalnych lancetów, które zapewniają bezpieczeństwo i sterylność urządzenia. W zestawie znajduje się także wygodne plastikowe etui na miernik, co jest przyjemnym bonusem dla kupującego.

Opakowanie musi zawierać kartę gwarancyjną, którą należy przechowywać. Producent deklaruje nieokreśloną gwarancję na urządzenie, z zastrzeżeniem zasad przechowywania i użytkowania.

Jak korzystać z urządzenia?

Miernik powinien wyświetlać kod numeryczny.

Należy go porównać z kodem wydrukowanym na pudełku paska testowego. Jeśli kod się nie zgadza, nie można korzystać z urządzenia - musi ono zostać zwrócone sprzedawcy, który wymienia go na stałe.

Po wyświetleniu przez miernik stylizowanego obrazu kropli, należy umieścić krew na spodzie paska i czekać na absorpcję. Glukometr automatycznie rozpocznie analizę, powiadamiając o tym specjalnym sygnałem dźwiękowym.

Po kilku sekundach PGK-03 wyświetla wyniki pomiaru, które są kolejno zapisywane w pamięci urządzenia. Po użyciu należy usunąć zużyty pasek testowy z odbiornika miernika, po czym urządzenie można wyłączyć. Ważne jest, aby wyłączyć miernik po zdjęciu paska, a nie wcześniej.

Paski testowe, roztwór kontrolny, lancety i inne materiały eksploatacyjne

Cukrzyca boi się tego środka, jak ognia!

Musisz tylko złożyć wniosek.

Paski testowe urządzenia są używane jeden raz. Aby wynik był jak najbardziej dokładny, konieczne jest użycie nieuszkodzonych pasków.

Jeśli pojedyncze opakowanie paska jest uszkodzone, lepiej go nie używać - wynik będzie zniekształcony. Lancety do nakłuwania skóry są zalecane tylko raz. Są sterylizowane i hermetycznie zapakowane.

Lancety są instalowane w specjalnym autoprochetzie, który jest skonfigurowany do przebijania skóry na minimalnej głębokości, wystarczającej do przydzielenia niezbędnej ilości krwi włośniczkowej.

Należy pamiętać, że opakowanie nie zawiera roztworu dezynfekującego. Roztwór dostarczany z miernikiem jest regulatorem, służącym do sprawdzania dokładności i kalibracji urządzenia.

Satellite Plus i Satellite Express: jaka jest różnica?

W porównaniu z modelem Satellite Plus, nowoczesny glukometr ma nieco mniejszy rozmiar, mniejszą masę, a także nowoczesny i wygodny wygląd.

Skrócono czas analizy - od 20 do 7 sekund, co jest standardem dla wszystkich nowoczesnych glukometrów.

Ponadto, dzięki zastosowaniu nowego energooszczędnego wyświetlacza, zwiększa się czas pracy urządzenia z jednej baterii. Jeśli Satellite Plus może wykonać do dwóch tysięcy pomiarów, wówczas Satellite Express wykona 5000 pomiarów na jednej baterii.

Wprowadzanie danych do pamięci miernika również jest inne. Jeśli w poprzednim modelu można było wyświetlić tylko dane dotyczące wyniku, program Satellite Express nie tylko przechowuje zawartość glukozy, ale także datę i godzinę testu. To znacznie ułatwia kontrolę poziomu cukru.

Główną cechą odróżniającą urządzenie od zagranicznych analogów jest jego koszt. Średnia cena glukometru to 1300 rubli.

Import analogów, różniących się jedynie designem i obecnością opcjonalnych funkcji, szczególnie dla osób starszych, może kosztować kilka razy więcej.

Cena podobnych urządzeń od Wellion wynosi około 2500 rubli. To prawda, że ​​ten tester, wraz z pomiarem poziomu glukozy, może również dostarczyć danych na temat zawartości cholesterolu we krwi.

Recenzje

Stwierdzono prostotę aplikacji, która umożliwia korzystanie z testera nawet przez dostatecznie starszych pacjentów.

Znaczna liczba użytkowników zwraca uwagę na wygodę niedotkniętego autoprocesora. W tym samym czasie niektórzy użytkownicy odnotowują przypadki, gdy urządzenie wyświetlało niedokładne wyniki.

Tak więc, w niektórych recenzjach mówi się o różnicy między wskaźnikami uzyskanymi przez glukometr, z diagnostyki laboratoryjnej na poziomie 0,2-0,3 mmol. Niezawodność urządzenia jest dość wysoka.

Tak więc, wymiana glukometru na czas nieokreślony nie była większa niż 5% użytkowników. Reszta pracował bez przerwy od momentu przejęcia, a połowa pacjentów nigdy nie zmieniła baterii w momencie pisania recenzji.

Powiązane filmy wideo

Przegląd satelity monitora glukozy:

Tak więc, Satellite Express - bardzo wiarygodne, stosunkowo dokładne i stosunkowo niedrogie urządzenia, które pozwalają na monitorowanie glukozy we krwi. Łatwość użytkowania i nieograniczona gwarancja - główna, wraz z kosztami, zalety tego licznika.

  • Stabilizuje poziom cukru przez długi czas
  • Przywraca produkcję insuliny w trzustce

Glucometer Satellite Satellite

Miły cały dzień i noc! Jak rozumiesz z tytułu artykułu, dzisiaj porozmawiamy o rosyjskim glossometrze Satellite Satellite Express. Firma "Elta", produkująca glukometr Satellite Express, produkuje również inne glukometry - Satellite i Satellite Plus. Na blogu już artykuł o metr z puncturer laserowej, glukometr dla leniwych - Accu-Chek Mobile i urządzenia CU Contour niemieckiej firmy Bayer. Dlaczego wybrałem produkt Satellite Express dla tego artykułu, a nie inne z tej samej firmy? Faktem jest, że podarowali je nam endokrynolodzy naszego dziecka, abyśmy go wypróbowali, przetestowali i wyrazili naszą niezależną opinię.

Wypróbowaliśmy go, przetestowaliśmy i jesteśmy gotowi, aby wydać nasz werdykt. Pozwolę sobie przypomnieć, że stale używamy One Touch Ultra Easy (LifeScan Johnson and Johnson), więc porównałem go z tym urządzeniem. Za każdym razem, gdy musiałem sprawdzać poziom cukru we krwi, robiłem to z glukometrem i porównywałem wskaźniki. Ale o wszystkim w porządku.

Glukometr The Satellite Express i moje pierwsze wrażenie

Kiedy tylko otworzyłem pudło, szczerze mówiąc, nie spodobał mi się glukometr na raz. Jak mówią, spotykają się na ubraniach... Pomyślałem więc, że może zadziwi mnie swoimi innymi cechami. Powiem ci, dlaczego nie podobał mi się projekt miernika.

Po pierwsze bardzo niepraktyczny piórnik, w którym przechowywany jest glukometr. Już znam te piórniki. Moja babcia ma starą modelkę Akku-check Active w tym samym plastikowym pudełku, tylko plastik jest o wiele lepszy. Tak więc, w punkcie składania, ołówek bardzo szybko pęka i powstają dwie oddzielne połówki, które skleiliśmy taśmą klejącą i taśmą samoprzylepną. Teraz ten glukometr jest uwalniany w chusteczce z zamkiem błyskawicznym.

Więc jeśli masz zamiar używać urządzenia raz na miesiąc lub mniej, można wybrać glukometr, ale z cukrzycą typu 1, gdy kontrola glikemii prowadzi się bardzo często, miernik satelitarna wyraźnej bardzo szybko zużywają się.

Po drugie, nieprzyjemny plastik o dość złej jakości. Obudowa urządzenia jest śliska, wielokrotnie nie spadła z rąk. Na dolnej powierzchni nie ma takich silikonowych rzeczy (nie wiem jak to nazwać), które nie pozwalają na przykład na przesuwanie się glukometru na powierzchni stołu.

Po trzecie, piercer. To jest osobna piosenka. Moim zdaniem jest on wykonany z grubsza, strzela bardzo mocno i na wielką głębokość, chociaż jest regulacja. To nie dla małych paluszków z delikatną skórą. W zestawie 25 szt. lancety.

Ogólnie rzecz biorąc, wrażenie, że urządzenie zostało wycięte siekierą, a także cały sprzęt rosyjski, w tym samochody. Zaufanie nie dodaje.

Praca satelity z glukometrem

Idziemy dalej. Zaletą można uznać fakt, że wszystkie paski testowe są pakowane pojedynczo (prawdopodobnie producent już okazało się, że urządzenie będzie rzadko korzystać, a że paski nie psuć po otwarciu tubki, zdecydowała się w opakowaniu jednostkowym :)). Znowu jest to plus dla tych, którzy bardzo rzadko mierzą poziom cukru we krwi. Ale dla tych, którzy robią to często, ten plus jest wątpliwy. Ponadto same paski są solidne i dość duże, co ułatwia leczenie osób o małych umiejętnościach motorycznych.

Dodatkowym plusem licznika jest duży ekran z dużymi liczbami. Dla osób o słabym wzroku to najbardziej. Wprowadzanie paska testowego do urządzenia było niezbyt przyjemne. Musimy spróbować wcisnąć to tam. Po raz pierwszy nie włożyłem go w całości, chociaż pomyślałem, że wszystko zrobiłem dobrze.

Określa poziom cukru we krwi przez 7 sekund. Jest to średnia, 2 sekundy wolniejsza niż nasz licznik. A w satelicie glukometru - na ogół 45 sekund, to jest możliwe, aby tym razem sam wypełnić mewę. Paski testowe mają postać kapilary, tj. Krew szybko się wchłania po dotknięciu kroplą. Dlatego potrzebna jest niewielka ilość krwi (około 1 μl), taka sama jak w naszym glukometrze, ale są urządzenia, a nie takie krwiopijcy, ale o tym innym razem, zapisz się do aktualizacji, aby nie przegapić.

To urządzenie nie ma bardzo dużej pamięci, tylko 60 pomiarów, a One Touch Ultra Easy ma ich 500. Kolejną zaletą jest kalibracja glukometru. To urządzenie jest skalibrowane dla krwi włośniczkowej, więc po oznaczeniu poziomu cukru we krwi nie musi zmniejszać wyniku o 11%.

Sprawdzanie urządzenia również odbywa się bardzo szybko. W zestawie znajduje się plastikowy pasek testowy, który można wsunąć, dzięki czemu zrozumiesz, jak działa urządzenie. Jeśli indeks mieści się w zakresie od 4,2 do 4,6 mmol / l, to urządzenie działa poprawnie. Na zdjęciu poniżej (przepraszam za jakość, ale nie chcę się skupiać) jest jasne, że ten pasek testowy jest wstawiany, a wynik jest wyświetlany w dopuszczalnym zakresie, ponadto uśmiechnięty uśmiech poniżej.

Przed użyciem urządzenia należy wprowadzić kod pasków testowych za pomocą kodowanego plastikowego paska testowego, podobnego do paska kontrolnego. Kod jest automatycznie brany pod uwagę, po czym możesz bezpiecznie korzystać z Satellite Satellite Express.

A co z dokładnością urządzenia? Glukometr został przetestowany pod kątem dokładności przed wejściem na rynek glukometrów. Zgodnie z zasadami błąd 20% uważa się za błąd dostępny dla wszystkich glukometrów. Im wyższy poziom cukru, tym większy błąd.

Mam więc 25 pasków testowych Satellite Satellite Express. Użyłem ich wszystkich równolegle z paskiem testowym One Touch Ultra Easy i porównałem wyniki. Zepsuliśmy trochę, ale ogólny obraz jest jasny. Odczyty są różne, ale zasadniczo nie więcej niż 1 mmol / l. Gdy różnica była większa niż 3 mmol / l. Dlatego mogę stwierdzić, że odczyty tego miernika mogą opierać się na korekcji glikemii.

Możliwe było przeprowadzenie kolejnego eksperymentu, gdy wykonano wiele pomiarów z tej samej kropli krwi. Ale skończyły mi się paski, zwłaszcza że znalazłem klip wideo, w którym przeprowadzany jest ten eksperyment. Możesz zobaczyć.

Jaka jest cena Satellite Satellite Express i materiałów eksploatacyjnych

A teraz dochodzimy do najważniejszej sekcji. Nie jest tajemnicą, że cena zawsze ma znaczenie, pytanie brzmi, ile możesz sobie pozwolić. Przyśpieszę, aby poinformować, że ten glukometr można nazwać urządzeniem budżetowym. I choć samo urządzenie kosztuje około 1300 rubli, ale paski testowe do niego są dość tanie - około 390 rubli za 50 sztuk, w porównaniu do pasków testowych innych glukometrów. Nasze paski, na przykład, kosztują 800 rubli za 50 sztuk.

Nawiasem mówiąc, są tańsze od paska testowego do tych samych satelity lub satelitów plus (430 RUB za 50 szt.), Chociaż te urządzenia są od 1000 i poniżej rubli. Oprócz pasków testowych trzeba będzie wymienić lancet, ale nie są one tak drogie, tylko 170 rubli za 50 sztuk.

Total nie jest bardzo kosztowną usługą, chyba że oczywiście zrywa z wyprzedzeniem, ponieważ producenci udzielają gwarancji tylko na 5 lat, w ramach dożywotniej gwarancji od One Touch Ultra Easy.

Ogólnie rzecz biorąc, glukometr nie jest zły, jest wystarczająco dokładny, aw niektórych przypadkach nawet wygodny. Jest idealny dla osób o niskich dochodach lub ludzi, którzy są przyzwyczajeni do oszczędzania, a nie gonią za nowościami. Docelowym odbiorcą tego licznika są emeryci lub rodziny o niskich dochodach. Ci, którzy mogą sobie pozwolić na droższą opcję z wieloma dodatkowymi funkcjami (podłączenie do komputera, funkcji głosowych, licznik bolusie, wbudowany puncturer, tagowanie spożycia żywności itd.), Zwłaszcza dla młodych ludzi, miernik satelitarna Express nie może być zainteresowany.

Aby zyskać wiarygodność w tej kategorii osób chorych na cukrzycę, producenci będą musieli ciężko pracować, chociaż bardzo wątpię, że dążą do tego celu. Prawdopodobnie to urządzenie zostało pierwotnie stworzone dla pewnej kategorii, a jego ulepszenie nie jest planowane.

Moja ocena to solidna trójka. Czy lubisz Satellite Express?

Polecam przeczytać:

Dzień dobry! Używamy glukometru One Touch Ultra, w większości zadowolonego, ale teraz wydaje mi się, że kłamie, a sprawdzenie poprawności jego zeznań nie jest możliwe,

W aptece możesz kupić rozwiązanie kontrolne lub przetestować je samodzielnie, gdy wprowadzisz usterkę. Zadzwoń do aptek, może masz taką usługę

Dobra pora dnia.
Zwykle sprawdzam w szpitalu, kiedy jestem w szpitalu. jednocześnie z pobieraniem krwi. Doktor przebił i ja w tym samym czasie sprawdzam usterkę. a następnie wynik jest weryfikowany. jeśli zawsze występuje jedna i ta sama różnica, najprawdopodobniej glukometr nie pogorszył się.

Również jako opcja. Radzę wszystkim, aby sprawdzili dokładność błędu. Ale jedno zastrzeżenie, będziesz musiał wziąć w tym samym laboratorium, tak, że analiza odbywa się na tym samym aparacie.

Mam Satellite Plus. Piercer, nawet dla mnie, dorosły, nie jest bardzo wygodny. Nakłucie działa jednorazowo i bardzo bolesne. Używam piercer od * Van Touch Select *. Zgodnie z zeznaniami obaj kłamią. Satelita pokazuje 1,5-2 jednostki więcej. A Wybierz inną wartość w ciągu jednego dnia. Analizę wykonała rano, po południu, wieczorem. So Select pokazuje od 3 do 7 jednostek różnicy na jeden dzień. Satelita ma czas oczekiwania 30 sekund. I nawet płaska pozioma powierzchnia jest wymagana. Wybierz puszkę, a na rękach pokaż wynik. No i paski na 50 sztuk - w Satellite 450 urządzenie kosztowało mnie w 1700 roku, ponieważ Selekt daje za darmo, gdy są paski. W aptece 50 szt. koszt około 900 rubli. Dla emeryta trochę za drogo.

I myślisz, że powinieneś mieć ten sam wskaźnik przez cały czas. Cukier stale się zmienia, nawet w normalnym zakresie od 3,3 do 5,5 na czczo, a po posiłkach może być dowolnym wskaźnikiem do 7,8

Satelita otrzymał program za darmo i paski są mu wydawane, ja używam darmowych półrocznych komentarzy i cenzur

Drogi Dilaro, bardzo dziękuję za twoją stronę i twoje artykuły!
Używamy miernika One Touch Select i jesteśmy bardzo zadowoleni.
Zrobiliśmy nawet test: w tym samym czasie pobraliśmy krew w laboratorium w szpitalu z palca i naszego glukometru. Różnica była niewielka...
Chodzi o to, że nie chodzi nawet o ekonomię, jeśli chodzi o dzieci, ponieważ błędy są bardzo duże (mam na myśli klip wideo). I takie różnice są obarczone konsekwencjami dla dzieci.
To urządzenie jest dobre dla osób z CD2, które nie mierzą często cukru. I mierzę mojego syna SK 7-8 razy dziennie i każdy m / mol jest ważny.

Tak, dla dzieci różnica 1,5-2 mmol / l jest bardzo znacząca. Kolejny powód, aby nie używać tego urządzenia dla dzieci.

Dilyara, i co to znaczy zmniejszyć wynik o 11% po oznaczeniu poziomu cukru we krwi? (Mamy też glukometr Van tach ultra-as you)

Chodzi o kalibrację. Na pojedynczym osoczu w osoczu cukier jest wyższy o około 11%. Ale osobiście, nie zawracam sobie głowy, ponieważ różnica nie jest wielka. Na przykład cukier glukozowy 8,0, aw krwi włośniczkowej uzyskano gdzieś 7,2 mmol / l. Różnica może być znacząca w diagnostyce cukrzycy, a różnica w 1mM / l nie jest szczególnie ważna. Ale niektórzy tłumaczą.

Szkoda, że ​​nasi producenci są tak źli w swoich rzeczach, myślę, że oni są gotowi na żarówkę - jak tam diabetyków ?, to nie jest ich pytanie, wystarczy wejść na rynek, a piosenka jest śpiewana...

Dotyczy to nie tylko glukometrów, ale także innych technik, tonometrów, aparatów do fizyki. Biura, telewizory, muzyka. Technologia, samochody, nawet samoloty cywilne nie są niezawodne. Jesteśmy daleko w tyle i nie możemy dogonić Zachodu, nawet Indii i Chin :-(

Ja sam użył One Touch jako ich poprawy, zmienił je, ten ostatni był Ultra, Horsch wszystkim stymulacja, udał się do niemieckiej Contour TS i tańsze, a urządzenia i taśmy i wygodne raczej (nie jest konieczne do prowadzenia kod korekcji do pasków testowych). Nasze wciąż jest daleko od nich, a to zależy w wielu aspektach od kultury produkcji!

Tak, mówią, że kontur nie jest złym usterkiem. A teraz wielu ludzi odmawia zmiany kodów. Na przykład, w przypadku Uan, ultralekki ma również wszystkie paski z jednym sprzedanym kodem, a także prototyp nano produkuje paski z jednym uniwersalnym układem scalonym

Tak, z tak poważną chorobą potrzebujesz dobrych glukometrów, przydatna recenzja.

Mam na myśli to, że laboratorium pokazuje 12 dopuszczonych cukru, satelita + 1-2 jednostki, to znaczy 13-14, i należy wybrać opcję od 3 do 7. Łatwiej jest kontrolować cukier przez satelitę. Raz lub dwa razy w miesiącu idę z glukometrami do laboratorium i porównuję wskaźniki. Więc obliczam błąd.

Sprawdziłeś rozwiązanie kontrolne za pomocą Select? Może przekazać to do diagnozy.

Nie zajmujemy się diagnostyką. Baterie się nie zmieniają. Wszystko leży na naszych barkach. Mamy więc 2, więcej, glukometrov. Sprzęt medyczny był, więc zrobili coś, a teraz sprzęt medyczny jest - już w formie sklepu.

Pozostaje tylko w sklepie internetowym, aby zamówić rozwiązanie kontrolne. Lub dowiedzieć się w najbliższym większych miastach o sprzęcie medycznym i centrach usług.

Dzięki za poradę. Spróbuję posypać w Internecie. Tak, z przyjaciółmi z pobliskiego miasta, aby porozmawiać o sprzęcie medycznym. A potem coś odłożyłem ręce. Dziękujemy za wytrwałość i przywrócenie wiary w twoją siłę))))

Wydaje mi się, że miernik satelitarna ekspresowe będzie rozpowszechniony tylko w przypadku, że wraz z materiałami eksploatacyjnymi (puncturer i pasków testowych), będą rozdawać za darmo. Oczywiste jest, że Rosja bardziej opłaca się kupować towary własnej produkcji niż towary zagraniczne.
Dla dzieci, oczywiście, nie jest opcją, ale dla starszych osób z cukrzycą typu 2 jest bardzo osobisty: dokładność jest dopuszczalne, żądza krwi, w porównaniu do swoich poprzedników, mniej liczb na dużym ekranie, i że funkcje nie są zbyt wiele zbyt dobry - Łatwiej jest nauczyć się z nim pracować, ponieważ osoba od lat, a nawet ze słabym wzrokiem, radząca sobie z nowoczesnymi "szarpanymi" gadżetami nie jest zbyt prosta.
Cóż, jako zapasowy glukometr, ma on prawo istnieć w domu każdej słodkiej osoby.

Jako zapas zgadzam się.

Drogi Dilaro! A w jaki sposób pasek testowy jest skalibrowany do glukometru Accu-Chek Active? Dziękuję.

Cześć, Sergey. Ten błąd ma kalibrację dla plazmy. Dane te można znaleźć w instrukcji obsługi dowolnego urządzenia.

Drogi Dilaro! Powiedz mi proszę, czy poziom cukru we krwi może wzrosnąć po kilku papierosach? Z pewnością zrozumiałe jest, że palenie to zły nawyk, ale nadal.

Nie, to nie ma wpływu. W dymie papierosowym nie ma węglowodanów.

Dilara, cześć!
Zapisałem się do biuletynu, ponieważ mój mąż ma cukrzycę typu 2 i wyciągam odpowiednie informacje z twoich artykułów. Ma 64 lata. Nabył cukrzycę, gdy przeszedł na emeryturę w wieku 55 lat i zaczął prowadzić brzydkie życie. Ale teraz chcę opowiedzieć o zupełnie innym problemie, być może jako endokrynolog, któremu możesz pomóc. Powiem ci wszystko szczegółowo. Mamy 4 dzieci. Ostatni chłopcy to bliźniacy. Starszy (przez 20 minut) zawsze prowadził zdrowy tryb życia. Po szkole "zamachnął", nawet raz zdobył mistrzostwo miasta. Niektóre dodatki używane, ale powiedział, że nic szkodliwego. Gdzieś w ciągu 23-25 ​​lat przestał działać, choć z ekstremalnym zmęczeniem od czasu do czasu niektóre suplementy białkowe używają. Wyszłam za mąż. Nie chcieli naraz dzieci. Synowa ma syna z pierwszego małżeństwa. Ciąża, poród i rozwój dziecka były normalne. Było bardzo pełne - poniżej 100 kg, ale wyglądało dobrze. I choć syn był zadowolony z jej form, postanowiła schudnąć. Można tam jeść wszystko, ale liczyć kalorie i myśleć, że tracisz na wadze. Po 1 roku lub 1,5, straciła na wadze prawie do pożądanej wagi, ale aby ustalić wagę i wydostać się z programu nie miał czasu. (Lato 2012). Planują przenieść się z północy na środkowy pas. Wystąpił bardzo silny stres życiowy (nie mówi co, ale nie wiąże się z odżywianiem i relokacją). Poruszają się i decydują się na dziecko. Kalorii, ona nie wierzy. Od 3 tygodni ma bardzo silną toksykozę - nudności, wymioty - aż do końca ciąży. Sam stał się chudy, ale dziecko (które zrobiło keserovoj na odcinku) ważyło 4080 kg. Mama je często, ale stopniowo - mówi nawyk. I dziewczyna zaczęła zyskiwać miesiąc średnio 2 kg miesięcznie. Teraz ma 6,5 ​​miesiąca. Waży 17,800. Spokojny, wesoły. Już siedzi. Jest regularnie poddawana masażowi. Lekarze brzmią alarm, wysłany do endokrynologa, do genetyków. Mówią, że jest OK - jedz mniej. Po 4 miesiącach staraliśmy się mniej karmić - dużo chodziliśmy po ulicy - zyskaliśmy 1300 miesięcznie. W Internecie wszyscy mówią, że dziecko nie może przejadać się. I zasysa prawie co 2 godziny. Przestał dręczyć dziecko - ponownie zdobył 2100. Dopiero po 6 miesiącach zaczął pić wodę. Na zalecenie lekarzy wymieniono 2 karmiące cukinię i jabłko z serem. Przez pierwszy tydzień dostałem 100 gr., A za drugie 700 gr. A co będzie przed końcem miesiąca? Jestem przeciw tak ostrym przekładom z piersi na warzywa w puszkach, ale milczę. Jaki jest powód stabilnego przybrania na wadze? Co mi mówisz? Przepraszam, że napisałem tak szczegółowo, ale nie wiem, po co mam szukać, niż pomóc mojej wnuczce. Z góry dziękuję. Z poważaniem, Ludmiła.

Cześć. Niestety, nie pomagam ci, ponieważ w ogóle nie pracuję z dziećmi. Leczę dorosłych.

Masz jednak dziwny przypadek na swoim zdjęciu! Mam nadzieję, że jest on z powodu nieudanej zostawiła w przeszłości (wkrótce będę musiał jakoś zacząć używać „Satellite Express” - w klinice zaczął pisać recept dla wolnych pasów do niego).

Tak, on się trochę zmienił. Jest teraz pudełko z bibułką, jak wiele trzasków

Dziś jest już na podwórku w sierpniu 2014 r., A okładka do ekspresowego plastiku satelity, jak na zdjęciu. Dzisiaj oddali go.

A niektóre tkanki są takie same.

Widziałem, że ktoś w fabryce był w błędzie w pokrowcach, albo plastik się skończył, a los trzeba było szybko przekazać,

Dobra pora dnia.
Znalazłem różnicę w sprawach. na zdjęciu zatrzask na środku (jeśli się nie mylę) i mam dwie strony (takie małe kwadratowe uszy zatrzaskują się w małe haczyki). Ruchy postępów.
Cztery wymiary wykonane razem z "koniczyną czekiem" im wyższy cukier, tym większa różnica.
Gdy cukier znajduje się w normalnym zakresie, różnica wynosi około 0,2 mmol / l, w regionie cukru 10 jest już różnica 0,5. to w zasadzie nie jest straszne, nie wychowuję takich sakhorów. dzisiaj eksperymentowałem, lizać, koniczyna sprawdzać 14.7, a satelita wyrażać 16.8 tutaj, w takich przypadkach można umieścić insulinę lisha. Mam 1 typ znaleziony w czerwcu ubiegłego roku. Nie wiem jeszcze zbyt wiele, ale nadal można utrzymać cukier w normie. Tak więc dla tak wysokiego cukru nie oceniajcie ściśle.

Tak, różnica zaczyna się na wysokich cukrach. Dlatego nie porównuję ze sobą glukometrów. W procesie pracy z jednym przychodzi zrozumienie, ile można zrobić. Samo dłonie są wypchane.

Możesz sam sprawdzić urządzenie w centrach serwisowych za darmo, a w przypadkach, w których jego odczyty są odrzucane częściej niż normalnie, wymienisz się za darmo. Adresy centrów usług można znaleźć na gorącej linii.

Mam bardzo małe doświadczenie z cukrzycą insulinozależną, wszystkie umiejętności w trakcie nabywania. Satelita został mój nieprzyjemne doświadczenie = (początkowo nie mógł sobie nawet wyobrazić, że miernik więc może leżeć. Odchylenia od w dotyku Select i Diacont do 6 mmol. Dokonywania pomiarów pod 3 „trzasków” (robienie zdjęć nawet dla grupy sieciowej społecznych). To którzy są na insulinę, takie „pomyłki przy” może kosztować życie przykładu. - mam cukru 7, a to pokazuje, 12... dokuczanie który zmniejszyłby - i dbać gipu nie może zrozumieć -.!?, co się dzieje na cukier wysoki i trzęsie ci, Zimny ​​pot rozpada się i szaleńczo chce jeść.Doświadczeni diabetycy znają te objawy... W grupie, dla której Pomiary zdjęcia elala były skargi, że ludzie, ponieważ satelity należą do intensywnej terapii. Kim jest ta maszyna, a leżący back-up (kupiony za 380 rubli na powstań w Petersburgu) opakowania pasków testowych. Nie wiem, co zrobić z tym wszystkim. Postaram. może, skontaktuj się z centrum serwisowym, które dał mi ten glukometr.

Anna, dzień dobry. I nie mówisz mi o adresie centrum, w którym kupiłeś paski testowe do ekspresu satelitarnego do Rebelii? A potem byłem tam raz i straciłem adres z adresem, i prawdopodobnie nie mogę go znaleźć z pamięci.

O sprawie i puncturer są zgodni - w piecu, a resztę pozytywnych emocji, wciąż Accu Chek Aktywne i Satellite Plus (ten leżący wokół jak pogoda pokazuje -pogreshnost dzika), jest dość dokładna, szybka, taśmy 2 razy tańsze w porównaniu z Accu Chek korzystam z osłony i piercerki.

Pytanie dotyczące technicznego problemu witryny.
I że nie można ukryć komentarzy VKontakte pod spoilerem?
zajmują dużo miejsca, na komputerze nie jest strasznie, ale na innych mniejszych urządzeniach większość użytkowników nie przewija strony na sam dół.

Te komentarze zostały już zaprogramowane przez stronę Vkontakte, nie wiem nawet, czy da się to zrobić. Dzięki za komentarz. Musisz pomyśleć o tym, co możesz tutaj zrobić.

Dobra pora dnia.
Myślę, że po prostu można umieścić kod komentarzy w kodzie spoilera. i na stronie możesz zrobić zdjęcie, aby uzyskać kliknięcie.
Kod strony, którą piszesz?
w zasadzie to nie moja sprawa, dlaczego o tym mówiłem.

Nie, programista działa. Spróbuję mu to zlecić.

Więcej Artykułów Na Temat Cukrzycy

Insulina Kolya, cierpię na cukrzycę insulinozależną. Moje wrażenia, opinie. (10+)Insulina, insulinoterapia, insulinoterapia cukrzycy, diabetyk

Wraz z rozwojem cukrzycy, opracowanej w typie 2, endokrynolog musi wybrać odpowiednie leki. Pozwalają one normalizować stężenie glukozy we krwi.

W przypadku cukrzycy typu 2 występuje regularna produkcja insuliny, ale problemem jest to, że ta insulina nie radzi sobie z regulacją cukru we krwi.